Creepy Kaarshouders DIY - Potjes met crêpepapier - Oktoberdots

Creepy Kaarshouders

Nu de klok een uur terug is gegaan en we officieel weer in wintertijd leven is het tijd voor meer gezelligheid in huis. Kaarsen passen daar wat mij betreft perfect bij, dus daarom deel ik gewoon nóg een Creepy Kaarshouders DIY met jullie!


Je kunt zó veel kanten op met deze toffe DIY. Maak een pompoen met oranje crepe papier, een spook in wit, Frankenstein in groen, een duivel in rood, een heks in paars. En ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos!


Dit heb je nodig voor deze Creepy Kaarshouders:

oktoberdots Creepy Kaarshouders benodigdheden
  • Crêpepapier of tissue papier
  • Schone glazen potjes
  • Lijm
  • Zwart papier
  • Wol

Potjes beplakken

Begin met het beplakken van je glazen potjes.

Knip je crêpepapier of tissue papier in smalle stroken zodat je deze netjes op de potjes kunt plakken. Gebruik genoeg lijm zodat het papier goed blijft plakken, maar niet te veel, want dan scheurt het makkelijk.

Zorg dat je strookjes wat langer zijn dan het potje. Zo kun je ze onderaan vast plakken zodat je geen rand ziet. En bovenaan wordt het netjes afgewerkt met wol.

Laat vervolgens de potjes goed drogen voor je door gaat naar de volgende stap. Nat crêpepapier scheurt namelijk mega snel.

Heb je, net als ik, geen geduld? Met een föhn is het véél sneller droog!


Gezichtjes maken

Teken gezichtjes met potlood op zwart papier en knip deze uit. Plak ze op de potjes en druk ze goed aan.


Kaarshoudertjes afwerken

Knip de stukjes crêpepapier de boven het potje uitkomen bovenaan af zodat ze niet boven de rand van het potje uitsteken.

Omwikkel de bovenkant met schroefdraad nu met (zwart) wol. Knoop goed vast en je creepy kaarshouders zijn af! Alleen nog een kaarsje erin zetten natuurlijk.


oktoberdots Creepy Kaarshouders maken

Heb jij deze Creepy kaarshouders voor Halloween gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Creepy Kaarshouders
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.