Creepy Kaarsen - Halloween - Oktoberdots

Creepy Kaarsen

Deze DIY kan je bekend voorkomen, 2 jaar geleden maakte ik namelijk bloederige kaarsen en dat doe je op dezelfde manier. Maar dit jaar wilde ik iets met andere kleurtjes doen. Dat werden deze creepy kaarsen!


Deze kaarsen zijn wat mij betreft onwijs fijne Halloween decoratie. Je kunt ze maken in elke kleur die bij je huis past. Ze zorgen voor extra sfeer als je ze aansteekt. En het zijn gebruiksvoorwerpen, dus brand ze lekker op dit jaar. Dan hoef je ze niet weer ergens op te bergen en kun je volgend jaar gewoon weer nieuwe maken! Daarnaast is deze DIY ook erg betaalbaar. Je hoeft geen dure, speciale kaarsen te kopen om deze DIY te maken. Gewoon goedkope kaarsen zijn helemaal prima.


DIT HEB JE NODIG OM CREEPY KAARSEN VOOR HALLOWEEN TE MAKEN:

  • Gekleurde stompkaarsen
  • Een zwarte kaars die door en door zwart is
  • Aansteker of lucifers
  • Bakpapier

Zo simpel is het, haha!

Zorg dat je, voor je begint, je tafel beschermt. Ik heb de kaarsen op een snijplank met daaroverheen bakpapier gezet. De snijplank is tegen de hitte van het druipende kaarsvet en door het bakpapier blijven de kaarsen niet plakken.


Oktoberdots Halloween Creepy Kaarsen stompkaarsen

Steek eerst de kaarsen aan zodat er een klein kuiltje bovenin de kaarsen ontstaat. Je kunt dit sneller doen door elke keer het gesmolten kaarsvet af te gieten.

Als je het kaarsvet afgiet kun je direct door met de volgende stap. Doe je dat niet, laat dan eerst de kaars volledig afkoelen voor je verder gaat.


Oktoberdots Halloween Creepy Kaarsen kuiltje

Steek nu je zwarte kaars aan en laat de druppels kaarsvet langs de randen van de gekleurde stompkaarsen druipen. In het begin lijken de druppels misschien een beetje grijzig, maar als je een paar keer rond gaat dan wordt het vanzelf zwart. De druppels zoeken namelijk steeds dezelfde weg naar beneden.


Oktoberdots Halloween Creepy Kaarsen druppelen

Om te zorgen dat het creepy effect extra lang mooi blijft heb ik ook het kuiltje in het midden bovenop vol laten lopen met zwarte kaarswas.

De donkere was smelt namelijk elke keer dat je de kaars aansteekt en mengt zich met de kleur van de stompkaars waardoor het bovenop voor lange tijd donker blijft.


Oktoberdots Halloween Creepy Kaarsen stollen

Meer dan dat is het niet! Laat je kaars goed afkoelen voor je hem verplaatst en ben voorzichtig met de zwarte druppels aan de zijkant, deze breken makkelijk af.

Steek de kaarsen aan wanneer je een horror-film gaat kijken of op Halloween avond. Ze zien er super spooky uit, zeker in het donker!


Oktoberdots Halloween Creepy Kaarsen DIY

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf deze creepy kaarsen gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Creepy Kaarsen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.