Creepy borduren - Oktoberdots

Creepy borduren

Borduren (en vooral kruissteekborduren) heeft nog steeds een beetje een stoffig imago. Zonde! Want het is zo ontzettend leuk en ontspannend om te doen. Je kunt er de mooiste dingen mee maken. En dat hoeft echt niet suf of oubollig te zijn. Ik zocht de allergaafste patronen, materialen en inspiratie om creepy te borduren. Wedden dat er iets tussen zit dat je tof vindt?


Borduur-boeken, losse patronen, digitale patronen of gewoon inspiratie? In deze blogpost vind je alles wat je maar nodig hebt voor jouw volgende borduurwerk. En waarschijnlijk ook voor de 5 daarna, want er is zo mega veel gaafs te maken!


Creepy Cross-Stitch

25 Spooky Projects to Haunt Your Halls

Van projecten als Wicker Man tot Black Rabbit tot Blood Moon Weeping Willow, Lindsay’s kenmerkende stijl geeft een vleugje macabere kruissteek-projecten die je graag aan de muur wilt hangen of cadeau wilt doen. Met humeurige onderwerpen zoals nachtdieren, distels, spookbessen en begraafplaatsen, zullen deze ongelooflijke ontwerpen je in een mum van tijd veranderen in een meester in borduren!

Het boek bevat mooie voorbeelden van hoe het kruissteek-borduurwerk eruit komt te zien, gevolgd door een duidelijke beschrijving van het patroon en de gebruikte kleuren. De kleuren kun je natuurlijk zelf makkelijk aanpassen naar jouw smaak.


Stitchcraft

An Embroidery Book of Simple Stitches and Peculiar Patterns

Stap binnen in een wereld van geheimzinnige beelden en rijke esoterische symboliek in dit zeer fantasierijke borduurkunstboek! Auteur Gayla Partridge put uit haar kennis van frenologie, anatomie, bloemsierkunst en Ouija om een unieke draai te geven aan een eeuwenoud ambacht. Door middel van buitengewone, gestileerde fotografie en gedetailleerde close-ups van ontwerpen, zijn de stukken in ‘Stitchcraft’ volledig realiseerbaar met eenvoudige borduursteken en gemakkelijk te volgen instructies, betoverende borduurbeginners en -experts.

Ook dit boek bevat mooie voorbeelden van hoe het borduurwerk eruit komt te zien, gevolgd door een duidelijke beschrijving van het patroon, de gebruikte kleuren en verschillende steken.


Losse creepy & herfst borduurpatronen

Natuurlijk hoef je niet meteen een heel boek aan te schaffen om toffe creepy borduurwerken te maken. Bij borduurshops zoals Irisborduurt.nl vind je allerlei mooie patronen voor de herfst of Halloween. Borduur ze op zwarte stof als je patroon niet alles bedekt voor een extra creepy resultaat!

In deze shop vind je trouwens ook allerlei fijne borduurstoffen zoals zwarte stof voor kruissteek borduren, stof met glittertjes of zelfs met spinnenwebben! Maar ook een fantastisch product waarmee je kruissteek kunt borduren op gewone stof.


Digitale patronen voor Creepy borduren

Heb je alles al in huis om te borduren en wil je echt meteen aan de slag? I got you! Op Etsy heb ik een hele berg FANTASTISCHE creepy borduurpatronen voor je verzameld. Van lekker simpel tot prachtig uitgebreid en alles daar tussenin. Eerlijk, ik kan gewoon niet kiezen welke ik als eerst wil maken haha. Deze collectie blijf ik de komende tijd zeker aanvullen, dus neem af en toe een kijkje.


Gewoon op zoek naar creepy inspiratie?

Hou je niet van borduren volgens vaste patronen en/of ben je gewoon op zoek naar inspiratie voor de mooiste borduurwerken voor deze herfst? Neem dan een kijkje op mijn Pinterest board! Daar vind je onder andere mijn eigen borduurwerken terug, maar ook prachtige creaties van andere stitchers. Wedden dat je binnen no-time genoeg ideeën hebt om een jaar vooruit te kunnen?


En.. weet je al wat jouw volgende creepy project wordt om te borduren? Ik heb al een tijdje zwarte schoenen liggen en ik denk dat ik daar cross-stitch Halloween elementen op ga borduren!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Creepy borduren
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.