Christmas Moodboard: Dark & Moody - Kerst inspiratie - Oktoberdots

Christmas Moodboard: Dark & Moody

Net als vorig jaar heb ik ook dit jaar weer een Christmas Moodboard: Dark & Moody gemaakt. Super handig om een idee te hebben van de kleuren en sfeer die je dit jaar met kerst in huis wilt halen. Zo koop je ook niet (per ongeluk) dingen die er helemaal niet bij passen. En daarnaast is het ook gewoon heel leuk om te doen!


Het idee van een Christmas Moodboard komt van Saskia van Christmaholic. Zij doet dit al jaren en ik vond het zo’n slim idee dat ik het sinds vorig jaar ook doe.


Dark & Moody Christmas

Mijn kerst moodboard voor dit jaar heb ik “Dark & Moody Christmas” genoemd. Veel donkere kleuren zoals zwart, antraciet, bordeauxrood, donkergroen en donkerblauw. Met wat gouden touches. En natuurlijk ook tartan printjes want daar ben ik gek op!

De schouw van de openhaard hebben we dit jaar suuuuper donkergrijs geverfd en er hangt een gouden spiegel op. Dus dat is al een perfecte basis. Ook hebben we veel donkere meubels. De sierkussens met tartan print kan ik van vorig jaar hergebruiken.

Ik ben sowieso een groot fan van het hergebruiken van dingen. Bijvoorbeeld door ze een andere kleur te spuiten of op te leuken met een gouden of witte stift. De kerstbal met maan hieronder bijvoorbeeld. Deze komt van de Intratuin maar ik ga hem zelf proberen te maken met donkerblauwe ballen en gouden glitter plakfolie!


De foto’s in mijn moodboard v.l.n.r. zijn van: Nora Murphy Country HouseMaison BelleTapecairniaDesignonline.seChristmaholicRalph LaurenCraftberry Bush


De mooiste kerst decoratie

Hieronder heb ik wat super toffe items verzameld die wat mij betreft helemaal bij het Dark & Moody kerst thema passen. Het zijn deels affiliate linkjes en deels niet.


Christmas Moodboard: Dark & Moody

Ga jij dit jaar een Christmas moodboard maken dit jaar? Of doe je dat eigenlijk nooit? Of heb je misschien elk jaar dezelfde versiering? Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Christmas Moodboard: Dark & Moody
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.