Chocolade Halloween Bark - Candy Corn Pindarotsjes - Oktoberdots

Chocolade Halloween Bark

Chocolade Halloween Bark, klinkt fancy toch? Zal ik maar gewoon meteen verklappen dat dit eigenlijk één mega grote pindarots is! Maar dan met een Halloween tintje en snoepjes bovenop. Super tof om te maken en natuurlijk ook super lekker om op te eten.


Er wordt gezegd dat het “Bark” heet, boomschors in het Engels, omdat de gebroken stukken op boomschors lijken. Hmm.. ja misschien zonder bril, met je ogen half dicht, van veraf, in het donker. Maakt niet uit, het is gewoon super lekker.

In Amerika heb je “Bark” in allerlei soorten. Van chocolade, praline en snoep tot yoghurt. Eigenlijk is het gewoon een grote platte plak van een van de bovenstaande ingrediënten met van alles en nog wat er doorheen.


Chocolade Halloween Bark met versieringen

Wanneer je deze Chocolade Halloween Bark gaat maken kun je dus ideaal varieren met de dingen die jij het lekkerste vindt!

Alles wat hieronder op het lijstje staat is dan ook optioneel. Maak ‘m gewoon zoals jij lekker vindt! Oreos? Go for it! Pretzels? Jum! Pepermunt? Niet mijn ding, maar hee, als jij er blij van wordt! Gooi er gewoon in waar je zin in hebt of wat je in huis hebt. Lekker wordt het toch wel.

Ik heb mijn Chocolade Halloween Bark gemaakt met een combinatie van noten, chocolade, Halloween spikkels en candy corn. Daarvoor vind je de uitleg hieronder, maar met andere ingrediënten blijft het recept hetzelfde zolang je Chocolade Bark maakt.


Chocolade Halloween Bark

Chocolade Halloween Bark

Yield: 10
Bereidingstijd: 15 minutes
Afkoeltijd: 30 minutes
Total Time: 45 minutes

Ingredients

  • 150 g chocolade (melk of puur)
  • 100 g noten, pretzels of koekjes
  • Halloween spikkels
  • Candy Corn

Instructions

  1. Smelt je chocolade au-bain-marie in een kom boven een pan met kokend water.
  2. Hak je basis ingrediënt grof in stukken, in mijn geval zijn dit gemengde noten. En meng je basis ingrediënt(en) door de chocolade totdat alles goed bedekt is.
  3. Stort het nu in een bakvorm of ovenschaal die je bekleed hebt met bakpapier. Vergeet echt het bakpapier niet, anders komt je bark niet meer los. En maak de laag niet te dik, anders is ie straks niet te breken en niet te eten.
  4. Verdeel nu je toppings over het chocolade-mengsel in je bakvorm. Ik koos spikkels en sprinkles in Halloween thema en candy corn.De spikkels kocht ik bij DeLeuksteTaartenShop.nl en de CandyCorn bij MyAmericanMarket.com
  5. Laat alles goed afkoelen tot de chocolade helemaal hard is en breek je Bark daarna in (grote) stukken. Dat was het al weer! Klaar om te snoepen!

Chocolade Halloween Bark maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Chocolade Halloween Bark
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe