Chocolade appels - Oktoberdots

Chocolade appels

Je hebt vast wel eens gehoord van Caramel appels. Maar ken je ook Chocolade appels al? Het frisse van appel combineert ontzettend goed met het rijke, zoete van chocolade. Deze herfstige snack is super leuk om te maken en je kunt het decoreren met alles wat jij lekker vindt!


Caramel appels zijn natuurlijk super tof. Maar je hebt in dat geval vaak óf een hele appel met een dun laagje caramel. In dat geval zijn de verhoudingen ver zoek. Of een uitgedroogd schijfje appel omdat caramel niet plakt aan vochtige appel. Beiden niet ideaal.

Daarom zijn Chocolade appels veel en veel beter! Je hoeft je appel nauwelijks te laten drogen en als je chocolade gestold is kun je alsnog met caramel aan de slag.


Oktoberdots chocolade appels recept

Chocolade Appels

Yield: 4
Bereidingstijd: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

 • 1 appel
 • 200 gram chocolade
 • Nougatine
 • 100 gram suiker
 • 3 eetlepels water
 • 20 gram boter

Instructions

Appel voorbereiden

 1. Was je appel en verwijder het klokhuis met een appelboor. Heb je geen appelboor? Ga dan door met stap 2 en verwijder daarna het klokhuis met een mesje.
 2. Snijd de appel in schijven van minimaal 1 cm dik, doe dit horizontaal zodat het gat in het midden zit. Maak de schijven niet te dun! Dan breken ze wanneer je ze straks op een prikker prikt.

  Oktoberdots chocolade appel schijven
 3. Leg de schijfjes op één of twee vellen keukenpapier. Leg er vervolgens ook een paar bovenop en plaats iets zwaars op de appelschijven. Zo drukt het overtollige vocht eruit terwijl je met de rest bezig bent.

Chocolade smelten

 1. Smelt 200 gram chocolade naar keuze au-bain-marie boven een pan tot alles goed gesmolten is.


Karamel maken

 1. Wil je karamel op je appels? Maak die dan nu.
 2. Doe 100 gram suiker en 3 eetlepels water in een steelpannetje. Roer goed door zodat alle suiker bedekt is met een laagje water.
 3. Plaats je pan op laag vuur en wacht tot de suiker smelt. Dit duurt ongeveer 2 a 3 minuten.
 4. Nu moet je niks doen, ook al denk je dat het fout gaat. Laat je pan gewoon op het vuur staan.
 5. Na ongeveer 5 begint de karamel licht bruin te worden en iets te bubbelen. Laat het nog steeds met rust. Ongeveer een minuut later wordt het iets bruiner.
 6. Voeg op dit moment 20 gram boter toe en roer met een garde tot alles goed gemengd is.
 7. Zet je karamel nu op het allerlaagste pitje zodat het wel vloeibaar blijft maar niet verder verkleurt.


Chocolade appels maken & decoreren

 1. Prik de schijven appel voorzichtig op een prikker. Steek de prikker er ver genoeg in zodat je door het gat heen gaat en aan de bovenkant weer een stukje in de appel prikt.
 2. Dip je appel in de chocolade zodat alle kanten goed bedekt zijn en laat de overtollige chocolade eraf druipen tot je een mooie egale laag hebt.
 3. Leg de appel met chocolade op een vel bakpapier en versier zoals jij wilt. Dit kan met karamel, nougatine, spikkels of wat je maar wilt!

  Oktoberdots chocolade appels recept
 4. Als je alle appels hebt bedekt met chocolade en versiersel plaats je ze met bakpapier en al in de koelkast om te laten stollen.
 5. Is de chocolade hard? Dan is het tijd om te genieten van je chocolade appels!

Chocolade appels versieren & bewaren

De combinatie van appel, chocolade en caramel is echt mega goed. Die kan ik je zeker aanbevelen! Maar ook nootjes, spikkels of zelfs M&M’s zijn super toffe versiering. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

In een afgedekte bak zijn de Chocolade appels minstens 3 dagen te bewaren zonder dat de appels binnenin bruin worden. Veel langer zou ik niet adviseren omdat het wel om een versproduct gaat.


Oktoberdots chocolade appels maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Chocolade appels
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe