Chocokikkers - Harry Potter recept - Oktoberdots

Chocokikkers

Een van de meest magische snoepjes uit de Harry Potter-films zal voor mij altijd Chocokikkers zijn. Maar de originele kikkers van Warner Bros zijn behoorlijk duur. Daarom laat ik je zien hoe je ze zelf maakt!


Chocokikkers zijn al te zien in de trein in de eerste Harry Potter-film. Misschien is het daarom een van mijn favoriete snoepjes aan het begin van de Harry Potter-serie. Maar hoe dan ook, ze kunnen niet ontbreken tijdens het kijken naar Harry Potter-films!

De chocolade kikker-mal voor dit recept shop je hier: chocokikker mal shoppen


Chocokikkers

  • Chocolade naar keuze (circa 250 gram)
  • Een of meer pannen
  • Een of meer kommen
  • Een Chocolade Kikkervorm
  • Een lepel
  1. Kies je chocolade naar keuze, ik heb witte chocolade, melkchocolade en pure chocolade gebruikt, en smelt deze in een kom au bain marie tot de chocolade helemaal vloeibaar is. Het leuke van witte chocolade is dat je het elke kleur kunt geven die je wilt met kleurstof, bijvoorbeeld groen!
  2. Lepel vervolgens voorzichtig de chocolade in de chocoladekikkervormpjes. Je kunt chocolade mixen, laagjes maken, druppels maken en natuurlijk maar één smaakje per kikker.
  3. Als je de vormpjes helemaal hebt gevuld, schud je zachtjes maar heel snel met de vorm, bijna een soort vibratie. Dit zorgt ervoor dat alle bubbels naar boven drijven en je krijgt mooie, gladde Chocolate Frogs zonder bubbels.
  4. Laat de chocolade volledig afkoelen en stollen. De snelste manier om dit te doen is in de koelkast, maar op koudere dagen kun je ze ook buiten de koelkast laten stollen. Zowel binnen als buiten de koelkast duurt het een paar uur voordat je kikkers volledig zijn uitgehard, probeer ze niet te snel uit de vormen te persen.
Zoet + desserts
Engeland

De chocokikkers zijn behoorlijk groot en zwaar, maar o zo tof! Perfect voor bij een middag of avond Harry Potter films kijken.

Omdat ze qua formaat vrij groot zijn kun je ze ook makkelijk andere vullingen geven. Bijvoorbeeld met pinda’s, fudge of gepofte rijst. Zolang je maar zorgt dat ze eerste laag chocolade goed uitgehard is voor je de vulling toevoegt. Op die manier blijven de kikkers er super mooi, glad uit zien.


Als je kikkers helemaal zijn afgekoeld, kun je de Chocokikkers gemakkelijk uit de vorm halen door de vorm voorzichtig te buigen zodat de kikkers loskomen van de randen. De kikkers zijn erg stevig dus breken niet zomaar, maar laten ze natuurlijk niet te hoog uit de mal vallen.

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Chocokikkers
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.