• No Products in the Cart

Kaas-bierdip met zachte pretzels

Op zoek naar iets anders om te snacken dit weekend? Ik ben altijd in voor het uitproberen van nieuwe dingen, maar deze Kaas-bierdip met zachte pretzels is al jaren één van mijn favorieten!

Een paar jaar geleden was ik op zoek naar “American Snacks” voor mijn verjaardag, aangezien ik meestal verjaardagen met een thema doe, en ik kwam deze heerlijk klinkende bierdip met kaas tegen. Ik combineerde het met zelfgemaakte zachte pretzels en het was een schot in de roos!

Kaas-Bierdip recept

Dit heb je nodig voor de kaas-bierdip

  • 200 gram roomkaas of monchou
  • 200 gram zure room
  • 150 ml bier naar keuze
  • 200 gram geraspte cheddar
  • 10 gram ranch Dressing-mix

Let op: dit is de hoeveelheid voor een feestje, als je met 2 tot 4 personen bent zou ik de helft maken


Je mixt gewoon alle ingrediënten door elkaar en laat het een tijdje in de koelkast staan voordat je het eet, zodat het wat dikker wordt. Dus maak het ‘s ochtends of zelfs de avond ervoor en je bent klaar om te gaan.

Als je het in een luchtdichte verpakking bewaart, kun je deze dip wel tot een week in de koelkast bewaren, dus dat is een groot pluspunt!

Oktoberdots Kaas-bierdip recept

Ranch Dressing Mix

Als je nog nooit Ranch-dressing mix hebt gebruikt: Je kunt deze in de meeste supermarkten kant-en-klaar krijgen. Meestal van Santa Maria. Maar ik mix het meestal zelf en maak een grotere hoeveelheid, zodat ik wat kan bewaren voor toekomstige recepten.


Klik hier voor mijn favoriete Ranch Dressing mix


Zachte Pretzel Bites

Zachte pretzel bites recept

Als je nog nooit pretzels hebt gemaakt, klinkt het misschien alsof het iets heel moeilijks is om te doen. Maar het is eigenlijk een van de gemakkelijkste dingen om te maken! Het enige verschil tussen (voorgemaakt) pizzadeeg en pretzels is een snelle kookbeurt in water met baksoda!


Dit heb je nodig om zachte pretzels te maken

  • Kant-en-klaar pizzadeeg
  • 40 gram baksoda
  • 1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Rol het pizzadeeg uit op een snijplank, snijd het deeg in vierkantjes van 5 bij 5 cm, rol op tot balletjes.

Breng 2 liter water aan de kook in een diepe pan en voeg voorzichtig baksoda toe. Maar serieus, écht voorzichtig want het schuimt onwijs erg als je het te snel doet.

Laat de deegballetjes voorzichtig één voor één in het kokende water vallen en schep ze eruit met een schuimspaan wanneer ze boven komen drijven.

Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en strijk er een dun laagje losgeklopt ei over. Bak de soft pretzel balletjes vervolgens 10-15 minuten of tot ze goudbruin zijn in de voorverwarmde oven.


Kaas-bierdip met zachte pretzels

En dat is ‘m: Kaas-bierdip met zachte pretzels! Een heerlijke zelfgemaakte snack voor filmavond of feestje. En als je geen zin hebt om zachte pretzels te bakken, kun je ook de dip met allerlei soorten chips of zoute sticks eten.

RELATED POSTS

Geef een reactie