Cemetarium - Oktoberdots

Cemetarium

Een wat? Een “cemetarium” is een combinatie tussen cemetery en terrarium. Een terrarium met wat creepy elementen dus. Super leuk om helemaal zelf te maken met plantjes, fimo klei en natuurlijk iets om alles in te doen.


Eerder maakte ik al een open herfst terrarium in een glazen pompoen. Helaas heeft deze een val van de trap niet overleefd. Dus vond ik het tijd om iets nieuws groens te maken voor op mijn werkkamer. Maar wel helemaal in stijl natuurlijk!


Cemetarium

 • Iets om je cemetarium in te maken
 • Steentjes
 • Aarde
 • Mos
 • Fimo klei
 • Optioneel: plantjes
 • Optioneel: verf
 1. Om te beginnen heb je iets nodig om je cemetarium/terrarium in te maken. Ik kocht deze super toffe LED lamp bij Action. Maar aangezien goud niet helemaal mijn vibe was heb ik deze eerst geverfd. Mat zwarte kalkverf met gilding wax.

  De make-over is natuurlijk optioneel. Als je een pot hebt waar je meteen blij mee bent kun je deze stap overslaan. 2. Maak vervolgens de accessoires voor in je terrarium. Ik maakte 2 verschillende grafstenen door witte en zwarte Fimo klei te mengen tot een marmer look.

  En daarnaast maakte ik ook 2 pompoentjes.  Bak alles af volgens de instructies op de verpakking van je klei of laat aan de lucht drogen als je zelfhardende klei gebruikt.

 3. Na het bakken heb ik een stokje onder de grafstenen gelijmd zodat ik deze in de aarde van het terrarium kan steken. Op die manier blijven ze beter rechtop staan. 4. Nu is het tijd om je terrarium in te richten. Begin met een laagje steentjes, dit zorgt voor een goede afwatering. 5. Vervolgens een laagje aarde. 6. Daarna een laagje mos. Ik heb het mos gewoon van de straat geraapt na een winderige dag, maar je kunt het natuurlijk ook bij een tuincentrum kopen. 7. Plaats je klei accessoires in je terrarium en voeg er daarna eventueel kleine (vet) plantjes aan toe. 8. En that's it! Je cemetarium is klaar!
DIYS

Natuurlijk kun je van dit spooky terrarium van alles en nog wat maken. Helemaal in jouw eigen stijl! Kleed het bijvoorbeeld leuk aan per feestdag of seizoen. Met eitjes rond pasen, bloemen in de lente en een parasolletje in de zomer.

Ik bleef natuurlijk trouw aan mijn favoriete theme “spooky herfst” haha, dus waren grafstenen en pompoenen een must! Hieronder show ik je wat close-up foto’s van het eindresultaat. Tot nu toe dan natuurlijk, want dat is het leuke van plantjes, die blijven groeien waardoor je cemetarium er steeds weer anders uit komt te zien.Oktoberdots cemetarium maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een super tof cemetarium of terrarium gemaakt naar aanleiding van deze blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Cemetarium
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.