• No Products in the Cart

Cemetarium

Oktoberdots cemetarium

Een wat? Een “cemetarium” is een combinatie tussen cemetery en terrarium. Een terrarium met wat creepy elementen dus. Super leuk om helemaal zelf te maken met plantjes, fimo klei en natuurlijk iets om alles in te doen.


Eerder maakte ik al een open herfst terrarium in een glazen pompoen. Helaas heeft deze een val van de trap niet overleefd. Dus vond ik het tijd om iets nieuws groens te maken voor op mijn werkkamer. Maar wel helemaal in stijl natuurlijk!


Oktoberdots cemetarium

Cemetarium

Materials

 • Iets om je cemetarium in te maken
 • Steentjes
 • Aarde
 • Mos
 • Fimo klei
 • Optioneel: plantjes
 • Optioneel: verf

Instructions

 1. Om te beginnen heb je iets nodig om je cemetarium/terrarium in te maken. Ik kocht deze super toffe LED lamp bij Action. Maar aangezien goud niet helemaal mijn vibe was heb ik deze eerst geverfd. Mat zwarte kalkverf met gilding wax.

  Oktoberdots cemetarium lamp makeover

  Oktoberdots cemetarium gilding wax

  De make-over is natuurlijk optioneel. Als je een pot hebt waar je meteen blij mee bent kun je deze stap overslaan.
 2. Maak vervolgens de accessoires voor in je terrarium. Ik maakte 2 verschillende grafstenen door witte en zwarte Fimo klei te mengen tot een marmer look.

  Oktoberdots cemetarium fimo klein zwart wit

  Oktoberdots cemetarium grafsteen dead
  Oktoberdots cemetarium grafsteen schedel
  En daarnaast maakte ik ook 2 pompoentjes.

  Oktoberdots cemetarium pompoen groot

  Bak alles af volgens de instructies op de verpakking van je klei of laat aan de lucht drogen als je zelfhardende klei gebruikt.
 3. Na het bakken heb ik een stokje onder de grafstenen gelijmd zodat ik deze in de aarde van het terrarium kan steken. Op die manier blijven ze beter rechtop staan.

  Oktoberdots cemetarium grafsteen met stokje
 4. Nu is het tijd om je terrarium in te richten. Begin met een laagje steentjes, dit zorgt voor een goede afwatering.

  Oktoberdots cemetarium steentjes
 5. Vervolgens een laagje aarde.

 6. Daarna een laagje mos. Ik heb het mos gewoon van de straat geraapt na een winderige dag, maar je kunt het natuurlijk ook bij een tuincentrum kopen.

 7. Plaats je klei accessoires in je terrarium en voeg er daarna eventueel kleine (vet) plantjes aan toe.

 8. En that's it! Je cemetarium is klaar!

Natuurlijk kun je van dit spooky terrarium van alles en nog wat maken. Helemaal in jouw eigen stijl! Kleed het bijvoorbeeld leuk aan per feestdag of seizoen. Met eitjes rond pasen, bloemen in de lente en een parasolletje in de zomer.

Ik bleef natuurlijk trouw aan mijn favoriete theme “spooky herfst” haha, dus waren grafstenen en pompoenen een must! Hieronder show ik je wat close-up foto’s van het eindresultaat. Tot nu toe dan natuurlijk, want dat is het leuke van plantjes, die blijven groeien waardoor je cemetarium er steeds weer anders uit komt te zien.Oktoberdots cemetarium maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf een super tof cemetarium of terrarium gemaakt naar aanleiding van deze blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

22 februari 2023
2 maart 2023

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Instructions