• No Products in the Cart

Candy Corn Zandkoekjes

Daar zijn ze weer: candy corns! Ik weet dat niet iedereen er fan van is, maar ik vind ze heerlijk. Gewoon om los te eten, maar ook zeker verwerkt in verschillende baksels. Eerder maakte ik al Candy Corn Blondies (aanrader!!!) en deze keer zijn het Candy Corn Zandkoekjes.


Het grote voordeel van deze koekjes is dat je ze niet hoeft te laten rusten in de koelkast. Je kunt ze dus gewoon maken en meteen in de oven doen. Hierdoor zijn ze dus ook perfect om snel te maken wanneer je onverwacht visite krijgt. Of onverwachte trek in koekjes πŸ˜‰

Weet je niet waar je Candy Corn kunt kopen? Dat kan ik me goed voorstellen. Ze zijn helaas niet zomaar in de supermarkt te koop en zelfs de meeste Jamin’s hebben ze niet. Ik bestel mijn Candy Corn altijd online:


Oktoberdots Candy Corn Zandkoekjes

Candy Corn Zandkoekjes

Candy Corn Zandkoekjes

Yield: 12
Voorbereidingstijd: 20 minutes
Baktijd: 7 minutes
Total Time: 27 minutes

Ingredients

 • 225 g ongezouten boter
 • 200 g kristalsuiker
 • 1 ei
 • 4 g vanille extract
 • 2 g amandel extract
 • 375 g bloem
 • 10 g bakpoeder
 • 2 g zout
 • 60 candy corn snoepjes

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
 2. Mix in een diepe kom 225 gram boter en 200 gram suiker tot een romige, gladde massa.
 3. Voeg vervolgens 1 ei, 4 gram vanille extract en 2 gram amandel extract toe en mix dit 3 minuten op een hoge stand zodat alles goed gemengd is.
 4. Voeg vervolgens 375 gram bloem, 10 gram bakpoeder en 2 gram zout toe en mix tot het een samenklonterend deeg wordt. Het lijkt in het begin misschien alsof het alleen maar kruimels blijven, maar wanneer je lang genoeg mixt wordt het echt een mooi samenhangend deeg.
 5. Bestrooi je werktafel met een laagje bloem en rol hier het koekjesdeeg op uit tot een dikte tussen de 1 en 0,5 centimeter. Maak ze vooral niet dunner dan dat, dan verbranden de koekjes.
 6. Steek de vormpje uit die je graag wilt, ik heb gekozen voor simpele rondes van 9 centimeter. En plaats ze koekjes op een bakplaat met bakpapier.
 7. Bak nu de zandkoekjes in de oven voor 6 tot 8 minuten. Het klopt dat je tot nu toe nog geen candy corn gebruikt hebt.
 8. Wanneer de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven en nu komen de candy corn snoepjes aan bod. Druk deze in de nog zachte koekjes op de plaats waar jij wilt. Het is belangrijk dat je snel te werk gaat, want als de koekjes afgekoeld zijn kun je de candy corn er niet meer indrukken of breken de koekjes wanneer je het probeert.
 9. Ik heb 4 candy corns per koekje gebruikt, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.
 10. Laat de koekjes nu minstens 15 minuten op de bakplaat afkoelen en verplaats ze daarna naar een afkoelrek zodat ze goed kunnen afkoelen.

En nu kun je genieten van je eigen Candy Corn zandkoekjes!


Deze vrolijke koekjes zijn ideaal voor iedereen die wel van Halloween en de herfst houdt, maar niet zo dol is op griezelige dingen. Veel recepten bevatten toch wel iets dat lijkt op bloed, spinnen, creepy ogen of iets anders griezeligs. Maar deze Candy Corn zandkoekjes hebben niets van dat. Alleen maar vrolijk gekleurde candy corn.


Candy Corn Zandkoekjes recept

Heb je zelf nou ook Candy Corn Zandkoekjes gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

27 september 2021
30 september 2021

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Recipe