Candy Corn Kussen - Sierkussen - Halloween - Oktoberdots

Candy Corn Kussen

Laat ik maar meteen duidelijk zijn: dit is het beste kussen OOIT! Dit Candy Corn kussen is super makkelijk om te maken en je kunt ‘m zo groot of klein maken als je zelf wil. En als je de juiste stof gebruikt dan is ie heerlijk zacht.


Ik weet dat niet iedereen even gek is op de smaak van candy corn. Maar je kunt niet ontkennen dat het één van de meest Halloween-achtige snoepjes is dat bestaat. Dus ik vond het een heel tof idee om een sierkussen of plushie te maken in de vorm en met de kleuren van candy corn. Het patroon is onwijs simpel maar het resultaat is fantastisch (al zeg ik het zelf).


Dit is wat je nodig hebt voor je Candy Corn kussen

  • Een printer
  • Een potlood of marker om het patroon over te tekenen
  • Stof in wit, geel en oranje (ik heb “wellness fleece” gebruikt)
  • Naald en draad (of optioneel: een naaimachine)
  • Kussenvulling

Print het patroon

Je eigen sierkussen maken is onwijs makkelijk. Begin met het printen van het patroon:

Klik hier om het Candy Corn Kussen patroon dat ik gemaakt heb te downloaden

Print het patroon op 4 A4 papieren, knip het netjes uit en plak het aan elkaar. Nu heb je de 3 onderdelen van het patroon. Als je het patroon print op 100% grootte dan wordt je sierkussen 40 cm breed en 45 cm hoog.


Naai je kussen

Het is bedoeling dat je elk stuk van het patroon 2 keer overtrekt op de binnenkant van je stof. Het bovenkant op witte stof, het middelste deel op oranje stof en de onderkant op oranje stof. Ik heb Wellness Fleece gebruikt voor mijn kussen. Echt onwijs zacht, makkelijk te wassen en je hebt het in heel veel kleuren. Knip de stof uit langs het getekende patroon maar laat ongeveer 1 tot 1,5 cm extra ruimte aan de rand over.

Candy Corn kussen patroon geknipt

Naai één geel stuk stof aan de bovenkant vast aan de onderkant van het oranje stuk. Zorg dat de “buitenkant” van de stof op elkaar ligt zodat je straks de naad aan de binnenkant van je kussen hebt. Zoals dit:

Candy Corn sierkussen onderdelen naaien

Herhaal dit vervolgens door de bovenkant van de oranje stof aan de onderkant van de witte stof te naaien.

Sierkussen kant één klaar

Doe dit voor beide kanten. Als het goed is zien de voor- en achterkant van je kussen er nu zo uit:

Leg deze voor- en achterkant nu op elkaar met de mooie kant op elkaar. Dus zodat de naden aan de buitenkant zitten.

Naai de beide kanten nu stevig op elkaar, maar laat een opening van ongeveer 5 cm onderaan. Je moet je kussen namelijk nog binnenstebuiten keren en vullen. Zie het voorbeeld hieronder:


Je sierkussen vullen

Keer je kussen nu binnenstebuiten door de opening die je hebt vrijgelaten.


Extra: Als je een plushie wil maken in plaats van een kussen dan is dit het moment om ogen en eventuele andere onderdelen toe te voegen.


Begin nu met het vullen van je kussen. Je kunt het zo dik en stevig maken als je zelf wil, maar ik heb het niet al te vol gestopt omdat ik graag een lekker zacht kussen wilde.

Nu het lastigste onderdeel: het laatste gat netjes dichten. Ik gebruik hiervoor altijd een “ladder-stitch” (ik weet de Nederlandse term niet, sorry!). Dit is hoe je het doet:


En dat was het! Je onwijs zachte, fluffy, perfecte Halloween Candy Corn kussen is klaar! Ik ga er zeker weten nog meer maken om in verschillende stoelen en banken te leggen met Halloween.


Als jij nu ook je eigen Candy Corn kussen gaat maken: alsjeblieft ALSJEBLIEFT laat mij het resultaat zien! Je kunt me het resultaat emailen of me taggen in je foto op Instagram (@Oktoberdots). Ik vind echt niets leuker dan zien wat jullie maken van mijn blog!


En als je vragen hebt over het proces, stel deze dan vooral hier beneden! Ik zal alle vragen zo snel mogelijk beantwoorden en op die manier kunnen andere mensen ook leren van jouw vraag. Ik help je graag!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Candy Corn Kussen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.