Candy Corn Halloween handdoekjes - Textiel verf DIY - Oktoberdots

Candy Corn Halloween handdoekjes

In plaats van alleen mijn woonkamer versieren wil ik deze herfst zo veel mogelijk ruimtes in huis een upgrade geven. Van slaapkamer tot toilet. En hoe tof is het om deze Candy Corn Halloween handdoekjes in je badkamer, toilet of keuken te hangen? Je maakt ze makkelijk en voordelig zelf!


Belangrijk om te weten

Deze DIY is ontzettend makkelijk, maar lees hem wel even goed door voor wat belangrijke tips. Je kunt het jezelf namelijk onbedoeld moeilijker maken en dat is zonde. Deze handdoekjes of gastendoekjes zijn namelijk heel leuk om te maken en het zou zonde zijn als het mislukt.

Overigens kun je deze DIY voor ALLE soorten verfbare textiel gebruiken. Handdoeken, theedoeken en badmatten bijvoorbeeld. Maar denk ook aan witte sokken en zelfs t-shirts en truien! Hoe tof is het om een eigen gemaakte Candy Corn trui aan te trekken deze herfst?

Voor alle dingen die je wilt verven kun je dezelfde methode aanhouden. Maar wanneer je stof dikker is, zoals bijvoorbeeld bij een trui, doe je er goed aan om zowel de voor- als de achterkant te verven. Terwijl dit met producten zoals handdoeken en dunne t-shirts niet nodig is.


Candy Corn Halloween handdoekjes

 • Schaaltjes om verf in te mixen
 • Lepel
 • Oranje en gele textielverf
 • Handdoekjes of ander wit textiel naar keuze
 • Plastic zeil of grote plastic tas
 • Stuk dik karton
 • Natuurazijn
 1. Gebruik je nieuw textiel? Was dit dan eerst in een volledig wasprogramma om eventuele behandelingen van de fabriek eruit te wassen.
  Let ook op wat voor textiel je gebruikt, niet alles kan geverfd worden.
 2. Laat je textiel drogen en strijk dit daarna glad.
 3. Bereid het verven voor door de vloer of een grote tafel te bedekken met zeil en een dik stuk karton.
  Hierop leg je je textiel met het deel dat wit moet blijven op het verhoogde deel. Dit zorgt ervoor dat de verf minder makkelijk overloopt naar het deel dat wit moet blijven.
 4. Voor 2 kleine handdoekjes heb ik van beide kleuren 12 gram Dylon handwas textielverf opgelost in ongeveer 250 ml water van 40 °C. Dit was ruim voldoende.

  De kleuren die ik gebruikt heb zijn Dylon Fresh Orange en Dylon Sunflower Yellow
 5. Met een lepel heb ik vervolgens voorzichtig de verf op de handdoekjes geschept. Ik vond het fijner om dit met een lepel te doen dan om het te gieten. Hierdoor heb je namelijk meer controle over de hoeveelheid verf die je gebruikt. Maar ook tot waar de verf doorloopt én het druppelt veel minder.
 6. Begin met de lichtste kleur. De donkere kleur dekt namelijk wel over de lichte verf en andersom niet.
  Ik heb ongeveer 1/3 van de handdoek verzadigd met gele verf.
 7. Daarna heb ik 1/3 van de handdoek verzadigd met oranje verf. De verf verspreid zich nog een beetje verder tijdens het intrekken, dus zorg dat je niet te weinig wit over houd!
 8. Ook heb ik nog een handdoekje gemaakt met een herfstig kleurverloop. Dus oranje onderaan, geel in het midden en wit bovenaan. Leuk voor de variatie.
 9. Dek de handdoekjes (of ander textiel dat je gekozen hebt) nu af met nog een laag plastic en laat dit ongeveer 45 minuten goed intrekken.
 10. Til je textiel voorzichtig op met de witte kant bovenaan en plaats het in je wasmachine. Houd er een emmer onder terwijl je er mee loopt om druppels op je vloer te voorkomen.
 11. Was je geverfde textiel vervolgens in de wasmachine met een flinke scheut natuurazijn en zonder wasmiddel. Dit zorgt er voor dat de kleuren zich goed hechten aan het materiaal.
 12. Laat je geverfde handdoekjes, t-shirt of wat je dan ook geverfd hebt drogen en je bent klaar!

DIYS

Het Candy Corn Halloween handdoekjes resultaat

Zoals je in de DIY kunt lezen is het verven helemaal niet moeilijk. Maar heb ik wel wat handige tips voor je om te zorgen dat de kleuren niet doorlopen en zo mooi mogelijk blijven na het wassen.

Welke is jouw favoriet? Het Candy Corn Halloween handdoekje of degene met het herfstige kleurverloop? En wat lijkt jou tof om op deze manier te verven? Ik denk dat ik misschien wel ga proberen een witte sweater op deze manier te verven aangezien ik nog driekwart van de zakjes met verf over heb na deze DIY!


Candy Corn Halloween handdoekjes DIY

De laatste tijd zie ik één bepaald zinnetje vaak voorbij komen op Instagram wanneer iemand mijn DIY of recept heeft geprobeerd. Oktoberdots made me do it. Dus mocht je deze DIY voor Candy Corn Halloween handdoekjes proberen en het resultaat delen, tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots) en gebruik: #oktoberdotsmademedoit

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

 1. […] Candy Corn Handdoekjes maken […]

Geef een reactie

Candy Corn Halloween handdoekjes
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.