Buitenbios - Tuin bioscoop - Film kijken - Oktoberdots

Buitenbios

Een van de beste dingen van de zomer zijn warme zomeravonden als je het mij vraagt. Zodra ik wist dat we dit jaar niet op vakantie zouden gaan, was het meteen duidelijk dat ik een buitenbios in onze tuin wilde!


En voor je denk dat dat een heel dure grap is: het is niet gratis, maar het is ook niet duur!

Je hebt eigenlijk niet zo heel veel nodig voor een buitenbios. Een fatsoenlijke beamer en een wit doek of zeil is al genoeg. Je kunt natuurlijk beamers kopen in allerlei prijsklassen, van €50,- tot €5000,-. Afhankelijk van wat je zelf te besteden hebt kun je hierin een keuze maken. Zelf zou ik niet voor de allergoedkoopste projector gaan, maar de duurste is ook zeker niet nodig.


Buitenbios beamer/projector review

Thuisbioscoop projector

Welke beamer is het beste?

Na heel veel vergelijken heb ik zelf voor de QKK AK-80 Miniprojector gekozen. Deze stond erg goed aangeschreven en is volgens verschillende review-websites zelfs te vergelijken met beamers rond de €500,-. Natuurlijk is er wel flink kwaliteitsverschil tussen de beamers, zelfs als ze dezelfde prijsklasse hebben, dus vergelijk goed.

Ik heb zelf €125,- voor deze projector betaald en voor die prijs ben ik onwijs tevreden met de beamer! Hij werd geleverd in een super net opbergtasje met verschillende kabels én een afstandsbediening!


De projector kwaliteit

Ik verwacht natuurlijk niet zo veel van deze beamer als van een beamer die 5x zo veel kost. De randjes van het beeld zijn een beetje onscherp en de beamer maakt vrij veel geluid tijdens het koelen. Maar hij is verder goed af te stellen, projecteert tot een flinke grootte (330 cm diagonaal!) en er zit zelfs een speaker in de miniprojector. Je hoeft er dus geen boxjes op aan te sluiten, maar het kán wel.

Links schemering – Rechts behoorlijk donker

De projector kun je binnen op een niet al te felle plaats ook overdag gebruiken, maar in de tuin wachten wij altijd tot zonsondergang. Helaas is dat redelijk laat in de zomer, maar het beeld wordt zo veel mooier naarmate het donkerder wordt buiten dat het het wachten waard is!


Films of series streamen

Het streamen van films, series of zelfs games is mogelijk vanaf je laptop, USB, gameconsole of zelfs je telefoon. MAAR! Dan moet je telefoon daarvoor wel geschikt zijn. Helaas kunnen veel telefoons, waaronder de mijne, dat niet. Daarom heb ik een Google Chromecast 3 aangeschaft, deze koppel je met een HDMI kabel aan de projector, en via Bluetooth stream je wat je wilt kijken naar de Chromecast. Op die manier hoef ik niet steeds m’n laptop mee naar buiten te slepen.


Tuin Bioscoop doek

Bioscoopdoek

En dan heb je natuurlijk ook nog een doek of zeil nodig om je film op te kunnen projecteren. Omdat ik graag de volledige breedte van onze schuur wilde benutten heb ik een blanco wit zeil als bioscoopdoek besteld bij De Postergigant.

Ik heb gekozen voor een 510gr PVC frontlit (zeildoek) met 4 ringen in de hoeken en tot nu toe ben ik erg tevreden! (Over het product dan tenminste, de klantenservice liet wel te wensen over en ik zou ook zeker niet betalen voor snellere levering, want die komen ze niet na.) Het doek hangt netjes recht en is makkelijk schoon te maken. Door het flinke gewicht van het dikke zeil hoef ik het bioscoopdoek alleen boven op 2 punten te bevestigen.


Geluid

Zoals ik eerder al vertelde heeft de miniprojector die ik gekocht heb een speaker ingebouwd, maar omdat ik de beamer wat verder weg zet voor een groot beeld sluit ik er altijd mijn Sony SRS-XB20 bluetooth speaker op aan met een dubbele 3.5mm jack kabel. Hierdoor kunnen we de speaker voor ons zetten en hoeft ie ook niet zo hard. Wel zo fijn voor de buren!

De exacte speaker die ik heb is niet meer verkrijgbaar, maar elke speaker met jack-kabel kan erop aangesloten worden.


En dat was het! Dit zijn de dingen die ik gebruik voor onze heerlijke buitenbios. Het voelt echt als vakantie als we in het weekend buiten zitten met een drankje en een film onder de sterren!

Als je nog vragen hebt over de buitenbios, stel ze vooral hieronder! Ik doe mijn best alle vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Buitenbios
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.