Bramentaart recept - Snel & makkelijk - Oktoberdots

Bramentaart recept

Met het bramen-seizoen in volle gang vond ik het tijd voor een nieuw bramen-recept! Vorig jaar heb ik heerlijk jam gemaakt van de bramen die ik in het wild geplukt heb, dus dit jaar is het tijd voor iets nieuws. Een heerlijke bramentaart recept is echt een must-make voor dit seizoen!


Zelf heb ik deze heerlijke vruchtentaart gemaakt met zelf-geplukte, wilde bramen, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bij de boer of in de supermarkt kopen. Wil je wél lekker zelf gaan plukken? Lees dat eerst mijn blog over de regels van wild fruit plukken: klik hier!

Heb je meer zin in jam dan in taart of heb je gewoon héél veel bramen? Kijk dan HIER voor mijn recept voor geweldige bramenjam!


Bramentaart

 • Een bakmix voor appeltaart of kant-en-klaar taartdeeg
 • 500 gram bramen
 • 230 gram suiker
 • 3 eetlepels bloem (45 gram)
 • 2 theelepels citroensap (10 ml)
 • Een klontje boter
 1. Omdat ik niet zo veel tijd had om deze taart te maken heb ik gekozen voor een simpele bakmix voor appeltaart voor het deeg. Maar je kunt natuurlijk ook zelf taartdeeg maken.
 2. Verwarm de oven voor tot 180° C graden.
 3. Gebruik 2/3 van het deeg om je ingevette taartvorm mee te bekleden. De rest gebruik je voor de top van de taart.
 4. Meng de 500 gram bramen met 230 gram suiker, 3 eetlepels bloem en 2 theelepeltjes citroensap. Schep het bramen-mengsel in de taartvorm.
 5. Bedek nu de bovenkant met de rest van het deeg. Je kunt een leuk patroon maken, voor een klassieke taart-look gaan of eens iets anders proberen.
 6. Bestrijk de bovenkant van het deeg met een laagje gesmolten boter (of losgeklopt ei als je dat hebt) en bak de bramentaart in de voorverwarmde oven voor 40 minuten.
Zoet + desserts
Amerikaans

Makkelijke fruit taart met bramen

Let op! Omdat bramen behoorlijk veel vocht bevatten kan de taart wat gaan borrelen tijdens het bakken. Zorg dus altijd voor een extra bakplaat onder het rooster zodat je niet de hele oven hoeft schoon te maken na deze fantastische taart!


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Bramentaart recept
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.