Bramen-prosecco cocktail - Oktoberdots

Bramen-prosecco cocktail

Een cocktail recept op dinsdag? Ja, elke dag is een feestje toch! En zeker nu zo veel mensen zomervakantie vieren kan dit lekkere drankje elke dag. Deze bramen-prosecco cocktail combineert de smaken van zomer en herfst in een heerlijk koel drankje.


Bramen-prosecco cocktail maken

Het maken van deze herfst-cocktail is zo schandalig makkelijk dat er eigenlijk nauwelijks een recept voor nodig is. Maar omdat het handig is om terug te kunnen zoeken heb ik er toch eentje gemaakt.


Oktoberdots Bramen-prosecco cocktail

Bramen-prosecco cocktail

Yield: 6
Bereidingstijd: 5 minutes
Total Time: 5 minutes

Ingredients

 • 150 gram bramen
 • 1 peer
 • 1 flesje bramen-appel cider
 • 1 fles prosecco of cava
 • 1 kaneelstokje
 • 2 steranijs

Instructions

 1. Was de bramen en peer. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd deze in blokjes van ongeveer 1 cm.
 2. Doe alle fruit in een grote kan.
 3. Voeg 1 kaneelstokje en 2 steranijs toe.
 4. Giet er 250ml bramen-appel cider bij. Ik heb die van Apple Bandit gebruikt.
 5. En giet er vervolgens voorzichtig 1 fles prosecco of cava bij. Doe dit langzaam want het kan heel erg gaan schuimen.
 6. Eventjes goed roeren en je heerlijke herfst-cocktail is klaar!

Natuurlijk kun je ook afwisselen met smaken. Maak in plaats van een bramen-prosecco cocktail bijvoorbeeld een appel-prosecco cocktail. Gebruik gewone appel cider en vervang de bramen door stukjes appel. Of ga voor een zomerse cocktail door frambozen-cider te gebruiken en vervang de bramen door… frambozen!

Er zijn ontzettend veel lekkere variaties te maken met deze basis cocktail. En ze zullen ongetwijfeld allemaal lekker zijn.


Meer herfst-cocktails

De afgelopen jaren heb ik meerdere herfst-cocktails gemaakt. Van heerlijk fris tot cocktails voor echte herfstige avonden. En zelfs een cocktailrecept met echte pompoen!


OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Bramen-prosecco cocktail
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe