Book Nook DIY pakket - Oktoberdots

Book Nook DIY pakket

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een book nook. Een leuk miniatuur huisje, straatje of (fantasy) landschap dat het formaat van een flink boek heeft. Perfect om op je boekenplank te zetten en jouw boekenkast extra magisch te maken! Je kunt ze soms kant-en-klaar kopen, maar zelf maken is echt veel leuker. Van Crafts & Co kreeg ik een super tof Book Nook DIY pakket om zelf aan de slag te gaan. En uiteraard heb ik er weer een echte Oktoberdots-twist aan gegeven!


Book Nook DIY pakket: Scholar’s Dream

Het book nook diy pakket dat ik van Crafts & Co kreeg was het “Scholar’s Dream” pakket. Een fantastische studieruimte van een of andere magische professor. Vol met kleine hoekjes, kasten, boeken en een super gaaf balkon. Dit pakket is van zichzelf al ZO mooi dat ik eigenlijk niet goed wist wat ik er aan wilde aanpassen. Ik heb het dus ook grotendeels origineel gelaten en vooral de kleuren en accessoires wat aangepast.


Magische book nook maken

In het pakket voor deze book nook zit eigenlijk echt alles wat je nodig hebt. Alle onderdelen, papieren accessoires, lijm, lampjes(!!) en een super duidelijke handleiding. Maar als je wilt kun je natuurlijk altijd zelf andere accessoires en bijvoorbeeld aangepast behang printen. Dat heb ik wel gedaan.

Maar! Zelfs als je besluit een andere vibe te creëren voor je book nook adviseer ik je ALTIJD om de volgorde van de handleiding aan te houden. De handleidingen van Crafts & Co zijn mega duidelijk en op deze manier zorg je ervoor dat je straks niet ineens ergens niet bij kan bijvoorbeeld.


Accessoires eerst

Zoals altijd is het slim om te beginnen met de accessoires. Deze zijn ook ontzettend makkelijk om te customisen. Zo heb ik andere boekjes gemaakt, wat kristallen toegevoegd en de fotolijstjes voor op de muur voorzien van andere prints.


Nieuw behang

Om deze super toffe book nook toch nog een beetje meer eigen te maken heb ik, naast nieuwe accessoires, ook gekozen voor een ander behangetje. Een beetje donker en mysterieus, maar wel met groen en blaadjes!

Ahum.. en toen vergat ik dus een heleboel stappen te fotograferen. Bijvoorbeeld het in elkaar zetten van de box, het verwerken van de lampjes, het inrichten.. Maar gelukkig is de handleiding die je bij dit DIY pakket krijgt heel duidelijk, dus dat moet helemaal lukken zonder mijn foto’s!


Het resultaat!

En dan natuurlijk het resultaat! Ik vind het echt een onwijs gezellige, knusse book nook geworden. Donker en mysterieus, perfect voor op een boekenplak vol fantasy boeken!

Oktoberdots Crafts & Co book nook pakket DIY

Wat overigens zeker nog een eervolle vermelding verdient voor dit pakket is de manier waarop je de lichtjes aan en uit kunt doen (en je kunt ze zelfs dimmen of feller zetten). Dat doe je namelijk door te tikken op het vloerkleed op de grond! Daar zit een sensortje onder geplakt die het licht regelt. Ik vond het echt zo’n ontzettend leuke gimmick en één van mijn favoriete details van deze book nook.

Dankjewel Crafts & Co voor de super toffe samenwerking. Ik kan niet wachten om aan het volgende project te gaan beginnen!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

1 Comment

  1. Julia Castillejos schreef:

    Echt heel gaaf! Je bent echt zo getalenteerd!

Geef een reactie

Book Nook DIY pakket
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.