Boekenleggers opbergen - Oktoberdots

Boekenleggers opbergen

Een vraag die ik regelmatig krijg is: hoe kan ik het beste mijn boekenleggers opbergen? En eerlijk gezegd had ik daar tot een week geleden geen antwoord op. Maar aangezien ik mijn eigen boekenleggers ook graag mooi bewaar ben ik op zoek gegaan en volgens mij heb ik de perfecte manier gevonden!


Kleine hoeveelheid boekenleggers opbergen

Als je niet zo heel veel boekenleggers hebt is het opbergen natuurlijk niet zo’n probleem. Ik ken genoeg mensen die ze bijvoorbeeld bewaren in hun favoriete (grote) mok met een leuke tekst erop of misschien zelfs van jouw favoriete fandom. Rae Dunn mokken zijn bijvoorbeeld heerlijk groot en ideaal om tot wel 100 (!!) Oktoberdots boekenleggers in te bewaren.Of je kunt ze in een mooi doosje bewaren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een doosje in de vorm van een boek? Ik weet zeker dat dat niet misstaat in welke boekenkast dan ook, zeker als je hem zelf schildert! Perfect voor je boekenleggers, pins en andere bookish merch die je hebt.

Maar misschien heb je, net als ik, veel te veel boekenleggers voor een mok. En als je regelmatig wilt wisselen van boekenlegger zodat ze bij je boek passen is een doos ook niet handig. Plastic insteekhoesjes voor een map zijn dan vaak weer niet praktisch omdat alles naar één kant zakt. Of.. misschien toch?


Boekenleggers opbergen in plastic insteekhoesjes

Het is namelijk WEL mogelijk om je boekenleggers op te bergen in plastic insteekhoesjes, insteekmapjes, systeemmapjes of hoe je ze ook wil noemen. Het heten dan officieel geen mapjes voor boekenleggers, maar ze zijn er wel echt mega perfect voor! Met 4 vakjes over de breedte van de pagina zijn deze hoesjes helemaal ideaal.Helaas kun je ze niet zomaar halen bij de HEMA, maar zal je ze online moeten bestellen. Dat is ook wat ik gedaan heb en ik ben mega blij met het resultaat. Nu kan ik super makkelijk mijn map met boekenleggers pakken en er doorheen bladeren om te zien welke ik allemaal heb en wat er het beste bij mijn volgende boek of bookstagram foto past.


Shop de boekenleggermapjes bij Aliexpress
(goedkoper, maar langer wachten)

Shop de boekenleggermapjes bij Bol.com
(duurder, maar sneller in huis)


Deze insteekhoesjes zijn geschikt voor multomappen met 2 of 4 ringen. Die zijn er voldoende te vinden online. Van multomappen met geweldige designs die lijken op vintage boeken tot allerlei kleuren of juist in kraft papier zodat je ze zelf kunt beschilderen zoals je maar wilt.

In de mapjes kun je je boekenleggers opbergen zoals jij maar wilt. Één boekenlegger per vakje zodat je altijd de voor- en achterkant kunt zien. Dubbelzijdig zodat je 2x zo veel boekenleggers kunt opbergen of doe ze per setje in een vakje zodat je de sets bij elkaar houdt en veel minder pagina’s nodig hebt. Het kan allemaal!


Hopelijk heb ik je nuttige tips kunnen geven in deze blogpost. Mocht jij nog super toffe opties hebben om jouw collectie boekenleggers op te bergen dan lees ik dat heel graag in een comment onder deze blogpost!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Boekenleggers opbergen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.