Boeken Wrap-up Mei - Fantasy & Halloween boeken - Oktoberdots

Boeken Wrap-up Mei

Yes! De zomer lijkt eindelijk begonnen nu de maand mei is afgelopen. In Mei was het nog steeds erg herfstig en regenachtiger en dat zie je terug in de boeken die ik heb gelezen deze maand. Mijn boeken wrap-up mei bestaat dan ook uit 3 boeken die je perfect zou kunnen lezen in het najaar.


Door een bezoekje aan Waterstones Amsterdam deze maand is mijn TBR nog al gegroeid. En daarnaast heb ik ook nog eens 2 boeken gewonnen via de Moon Young Adult Readalong challenge! Maar de 3 boeken hieronder komen allemaal van de lijst die ik begin dit jaar maakte.


Show Stealer

Oktoberdots boeken wrap-up mei Show Stealer

Met een beetje tegenzin begon in aan Show Stealer van Hayley Barker. Het eerste boek van de duologie, Show Stopper, was me namelijk best wel tegengevallen. Ondanks het circus thema met rebelse hoofdpersonen pakte dat verhaal me niet zo.

Gelukkig was Show Stealer vanaf het begin anders! Op de één of andere manier kon ik me veel beter inleven in de hoofdpersonen en kwam de wereld ook meer tot leven. Een spannend verhaal waarvan het verloop me steeds weer wist te verrassen. Het afwisselend meekijken met de twee main characters maakt het verhaal nog leuker en beide tijdlijnen zijn zo goed geschreven dat ik steeds aan het einde van een hoofdstuk wilde dat ik met die persoon verder kon.


Shadowsmith

Boeken Wrap-up Mei Shadowsmith

Een boek dat bij veel Halloween-liefhebbers hoog aangeschreven staat. En als je de kaft van Shadowsmith van Ross MacKenzie ziet dan snap je meteen waarom. Griezelig en ontzettend fascinerend.

Als ik iets (ahum, veel) jonger was geweest had ik dit boek denk ik helemaal fantastisch gevonden. Nu voelde het iets te jong aan voor mij, wat niet gek is want het is een middlegrade boek. Toch had het verhaal en vooral de personages wel iets meer diepgang mogen hebben. Het avontuur waarin ze zich bevinden is namelijk super origineel, maar de karakters blijven wat oppervlakkig en ik had graag meer over ze te weten willen komen.


Midnight Sun

Oktoberdots boeken wrap-up mei Midnight Sun

Moet ik hier uberhaupt nog wel iets over schrijven? Fans van de Twilight serie zullen Midnight Sun van Stephenie Meyer fantastisch vinden. Het is namelijk heerlijk om weer terug te kunnen duiken in de wereld van Bella en Edward. En mensen die Twilight niets vonden, vinden dit boek ook niet leuk.

Wat ik wel nog wil zeggen is dat dit boek over ZO veel meer gaat dan alleen Edward. Zelf had ik er helemaal niet bij stilgestaan dat hij natuurlijk gedachtes kan horen en dus ook van alles weet over de andere personages in het boek. Dingen die Bella compleet ontgaan omdat ze alleen oog heeft voor de sexy vampier. Wat mij betreft echt een nuttige toevoeging aan de serie!


TOTAAL OVERZICHT MEI BOEKEN WRAP-UP

In totaal las ik deze maand dus maar 3 boeken. Midnight Sun was een behoorlijk dik boek en daarnaast moet ik volgens mij hoognodig naar de opticien want na een paar hoofdstukken krijg ik steeds barstende hoofdpijn. Niet zo veel gelezen als de vorige maanden dus.

En dan voegde ik ook nog een flink aantal nieuwe boeken toe: Hazelwoud, Witchborn, D.O.G.S., The Book of Lost Things en Vampires Never Get Old. En als laatste nog 3 boeken die ik won bij Moon Uitgeverij: Helderwitte Macht, Het Koninkrijk en Riverdale: Hoe het allemaal begon.

oktoberdots TBR 2021 bloed en beenderen
oktoberdots TBR 2021 cosy crimes

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Boeken Wrap-up Mei
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.