Boeken wrap-up maart Romance, Fantasy & Horror - Oktoberdots

Boeken wrap-up maart

Wauw, Maart was een goede lees-maand voor mij! Ik vloog door m’n boeken heen. In totaal heb ik 5 boeken gelezen waarvan er 3 van mijn TBR kwamen! Welke boeken dat waren en wat ik er van vond lees je in mijn Boeken wrap-up Maart.


Nu denk je misschien:

Hmm als je er 5 hebt gelezen en maar 3 kwamen er van je TBR, heb je dan je buying-ban overtreden?

Nope! Na elke 5 boeken die ik van mijn “te lezen stapel” heb gelezen, mag ik er eentje kopen van mezelf. En aangezien ik in Januari en Februari samen 6 boeken van die stapel heb gelezen, kocht ik er eentje bij. Maar dat lees je allemaal hieronder in mijn boeken wrap-up Maart.


After #1: Hier begint alles

Oktoberdots-Boeken-wrap-up-maart-After

Deze maand begon met het slechtste boek dat ik in lange tijd heb gelezen: After #1: Hier Begint Alles door Anna Todd. Ik heb ontzettend veel over deze serie gehoord en er is zelfs een film van. Maar wat was dit book cringy! De twee hoofdpersonages gaven me een whiplash met hun welles-nietes spelletje en met letterlijk ELKE relatie was wel iets mis. Toxic liefdes-relaties en onbetrouwbare vrienden, om over de (stief-) ouders nog niet te spreken.

Ik heb het boek uitgelezen in de hoop dat het beter zou worden, maar helaas. Het was in elk geval een goed voorbeeld van hoe het NIET moet. Needless to say, de vervolgen laat ik lekker aan me voorbij gaan.


Perfectly Preventable Deaths

oktoberdots boeken wrap-up maart perfectly preventable deaths

Gelukkig was mijn tweede boek in Maart oneindig veel beter. Wat was dit een tof verhaal zeg! Perfectly Preventable Deaths van Deirdre Sullivan gaat over een tweeling die met hun moeder en nieuwe stiefvader verhuizen naar een kasteel in een klein dorpje in Ierland. Alsof dat nog niet leuk genoeg klinkt gebeuren er ook nog eens allerlei mysterieuze dingen terwijl ze daar zijn.

Het verhaal begint rustig, je leert wat over de omgeving en over de personages. Maar hoe dieper je in het verhaal zit, hoe spannender het wordt en aan het einde kun je het boek gewoon niet meer wegleggen!

Voor mij is dit zeker een nieuwe favoriet, vergelijkbaar met The Twisted Tree en The Devouring Gray.


These Witches Don’t Burn

Oktoberdots-Boeken-wrap-up-maart-these-witches-dont-burn

These Witches Don’t Burn van Isabel Sterling was een verhaal dat tegelijk luchtig was, maar ook zwaardere onderwerpen aansneed. De personages waren leuk en interessant en het feit dat het zich allemaal in New Orleans afspeelt maakt het nog leuker!

In het boek komen behoorlijk was LTBQA+ personen voor en het leuke daaraan is is dat het niet de hoofdtoon van het boek is. Iedereen wordt gewoon zonder gedoe geaccepteerd. Lesbisch, bisexueel, transgender, geen probleem!

De soorten magie die in het verhaal voorkomen is wat je verwacht, elementen, spreuken en een “donkere” magie. Niet super spannend maar wel leuk.


Cassidy Blake #3: Bridge of Souls

Nog zo’n boek dat heerlijk wegleest! Net als de eerdere boeken uit de Cassidy Blake serie of City of Bones serie is ook Bridge of Souls van Victoria Schwab een meeslepend verhaal met leuke personages in een geweldige, spooky setting! En deze keer gaat Cassy zelfs nog een stapje verder dan in de twee vorige verhalen.

Hoewel het boek duidelijk een afsluiter van het hoofdstuk Cassidy Blake is, hoop ik toch dat we in de toekomst nog meer van haar gaan horen. In de afgelopen 3 boeken is ze echt een personage geworden waar ik van ben gaan houden. Ook al wordt ze in de boeken als 12 jaar oud beschreven, in mijn hoofd is ze 16, want ik ken geen enkele 12-jarige met zo’n spannend leven haha.


House Of Hollow

oktoberdots boeken wrap-up maart House of Hollow

#GIFTED Wow.. dit boek.. wow..

Het verhaal in House of Hollow van Krystal Sutherland doet me om de een of andere reden denken aan zwart marmer. Glad, chic, glamoureus, maar vol met scheurtjes waar van alles tussen kruipt.

Het verhaal begint als een fancy detective, 2 zussen op zoek naar hun wereldberoemde zus die ineens verdwenen is. Maar hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer de scheuren duidelijk worden en een andere realiteit deze wereld in kruipt. Een super creepy, otherworldly, dark fairytale vol twists die ik niet aan zag komen.


TOTAAL OVERZICHT Maart BOEKEN WRAP-UP

Vijf boeken dus, gelukkig eindigde de maand een heel stuk beter dan deze begon. De eerste 3 boeken komen van mijn TBR stapel. De 4e is mijn eerste nieuwe aankoop van dit jaar. En het 5e boek heb ik gekregen van de uitgeverij om een eerlijke review over te schrijven voor het boek uit komt.

En ik kwam er achter dat er een boek miste op mijn TBR lijst. Namelijk The Near Witch van VE Schwab, deze staat ook al een hele tijd in mijn kast. Dus dit jaar heb ik tot nu toe 9 boeken van mijn stapel gelezen en de teller staat nu op 25 ongelezen boeken.

oktoberdots TBR 2021 bloed en beenderen
oktoberdots TBR 2021 cosy crimes
oktoberdots TBR 2021 enchantee

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Boeken wrap-up maart
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.