Boeken Wrap-up Juni - Fantasy & Romans - Oktoberdots

Boeken Wrap-up Juni

Inmiddels kennen jullie het verhaaltje wel. In deze “Boeken wrap-up Juni” blogpost vind je alle boeken die ik in Juni gelezen heb! En natuurlijk kun je ook zien hoe ver (of niet ver) het staat met het weglezen van mijn hele TBR die ik begin dit jaar in de kast had staan. Benieuwd? Lees dan verder!


In Juni zijn we lekker een weekje naar Portugal geweest, vandaar dat er 3 fysieke boeken in mijn boeken wrap-up Juni staan, en 2 e-books. Ik vind het altijd fijn om op vakantie niet te zwaar bepakt te zijn. Vandaar dat een e-reader echt een uitkomst is! Dan kan ik ook op dat moment beslissen wat ik wil lezen in plaats van dat ik dat vooraf al moet bepalen.


Teardrop

Boeken Wrap-up Juni Lauren Kate Teardrop

Door behoorlijk gemixte reviews over dit boek lagen mijn verwachten niet zo hoog. Ik heb er zelfs aan gedacht om Teardrop van Lauren Kate ongelezen weg te doen. Maar ik besloot de duologie toch een kans te geven.

En ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Het is geen spectaculair boek, maar het verhaal is heel origineel en het heeft zeker voor een deel dezelfde sfeer als de bekende Fallen-serie van deze auteur. Een rustig boek waar zeker in het begin niet al te veel gebeurd, maar dat toch blijft boeien.


Het Koninkrijk

Boeken Wrap-up Juni Het Koninkrijk Jess Rothenberg

Dit is één van de boeken die ik bij Moon Young Adult op Instagram won. Het Koninkrijk van Jess Rothenberg stond al een hele tijd op mijn wishlist. Ik bedoel, een boek over een pretpark met levensechte androids in de toekomst waar ieders dromen uitkomen? Dat klinkt gewoon té tof!

Het boek las ik in één ruk uit. Een fantastisch meeslepend verhaal waarin je continu benieuwd bent naar hoe het verhaal zich ontwikkelt. Het is een soort combinatie tussen een moord-mysterie/detective/sci-fi én fantasy boek. Wat mij betreft echt een aanrader!


Riverdale: Hoe het allemaal begon

Boeken Wrap-up Juni Riverdale Micol Ostow

Ook dit boek won ik via Instagram en pakte ik zo snel op omdat ik nog een snel boek wilde lezen voor ik op vakantie ging. Riverdale – Hoe het allemaal begon door Micol Ostow is een verhaal dat zich afspeelt vóór de eerste aflevering van de bekende Netflix serie.

En het boek is ook op zo’n manier geschreven dat het voelt alsof je een aflevering van Riverdale leest. Verschillende oogpunten, ieder met zijn eigen taalgebruik én zelfs een eigen lettertype. Een perfect boek voor iedereen die gek is op Riverdale en graag iets luchtigs wil lezen. Overigens is het fantasy-deel van Riverdale in dit boek nog niet te vinden. Geen demonen of mysterieuze spellen. Maar gewoon het leven van 4 tieners tijdens de zomervakantie.


Ooit in September

Boeken Wrap-up Juni Ooit In September Emma Anna

Er staat al een hele tijd een ander boek van deze auteur in mijn kast te wachten. Maar aangezien ik op vakantie geen fysieke boeken mee wilde nemen heb ik gekozen om Ooit in September van Emma Anna op m’n e-reader te lezen.

Het is een heerlijk romantisch en soms een beetje een verdrietig verhaal over 2 (jonge) mannen die elkaar op de werkplek tegen komen en veel ups en downs beleven. Zowel in hun privé leven als op het werk. Een boek dat ik met heel veel plezier gelezen heb, dus nu kijk ik nóg meer uit naar het boek dat al in mijn kast staat!


Café Zon & Zee

Boeken Wrap-up Juni Cafe Zon & Zee Jenny Colgan

Na het toch wat heftigere verhaal van het vorige boek was ik nu op zoek naar iets luchtigs. Een boek lezen van deze auteur stond al heel lang op mijn wishlist, dus ben ik tijdens de vakantie eindelijk begonnen in Café Zon & Zee door Jenny Colgan.

En wat ben ik blij dat ik dit boek opgepakt heb! Ik was eerst bang dat het een te zonnig, zomers verhaal zou worden. Maar het speelt zich af op een fictief Noordelijk eiland van Schotland en zowel het eiland als de personages hebben vrolijke en grauwe kanten. Hierdoor voelt het zeker niet als een zomers sprookje, maar als een echt hoofdstuk uit iemand’s leven. Ik kan niet wachten om meer boeken van Jenny Colgan te lezen!


TOTAAL OVERZICHT JUNI BOEKEN WRAP-UP

Afgelopen maand heb ik me goed in kunnen houden met het kopen van boeken, er zijn er dan ook geen op mijn fysieke TBR bijgekomen. Wel heb ik een e-book ontvangen van een uitgeverij van het boek What Big Teeth. Een horror/fantasy verhaal gebaseerd op Roodkapje. Daar ben ik erg benieuwd naar!

Op het moment staan er dus nog 26 ongelezen boeken op mijn fysieke TBR lijst. Of eigenlijk 25, want ik ben inmiddels begonnen in Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers.

oktoberdots TBR 2021 bloed en beenderen
oktoberdots TBR 2021 cosy crimes

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Boeken Wrap-up Juni
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.