Boeken wrap-up Juli & Augustus - Fantasy, Thriller & Roman - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

Boeken wrap-up Juli & Augustus

Oeps! Door de drukte met de voorbereidingen voor alle herfst blogposts ben ik helemaal vergeten mijn boeken wrap-up Juli & Augustus te delen! En dat waren er behoorlijk wat met ook echt een aantal aanraders. Daarom deel ik nu alsnog de boeken die ik de afgelopen 2 maanden heb gelezen.


Ik merk dat ik elk jaar mijn boeken in Juli en Augustus vergeet te delen. Niet zo gek ook, want dat zijn DE maanden waarin ik zo veel mogelijk vooruit probeer te werken om in September en Oktober veel blogs met jullie te kunnen delen. Daarom volgt nu iets later alsnog de boeken wrap-up Juli & Augustus.


Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers

Oktoberdots Boeken wrap-up Juli & Augustus Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers

De Kronieken van de Academie voor Schaduwjagers van Cassandra Clare was een ander soort boek dan ik me had voorgesteld. Door het woord “Kronieken” dacht ik dat het allerlei korte verhalen zouden zijn over verschillende personages uit de Shadowhunter wereld.

Maar het blijkt een heel boek te zijn over Simon‘s jaren op de Academie voor Schaduwjagers. Vond het echter nog steeds geweldig! Het was erg leuk om iets meer te weten te komen over onze favoriete Shadowhunters-nerd! En door dingen door Simon’s ogen te zien kom je ook van alles te weten over andere personages zoals Isabella en haar vader. Maar ook over de heksenmeester Catarina Loss.

Een toffe aanvulling op de Schaduwjagers serie wat mij betreft!


What Big Teeth

Oktoberdots Boeken wrap-up Juli & Augustus What Big Teeth

Van Titan Books heb ik What Big Teeth van Rose Szabo als ebook ontvangen om te lezen voor de release datum. Mijn mening is gewoon mijn eigen mening en is niet aangepast omdat ik dit boek cadeau heb gekregen.

Na het uitlezen van What Big Teeth had ik een paar dagen nodig om mijn gedachten rond dit boek te vormen. Over het algemeen vond ik het geweldig, vooral het einde toen alles op zijn plaats viel zorgde ervoor dat het een ontzettend fijn verhaal was.

Het enige dat me in het begin een beetje irriteerde, waren de hoeveelheid implicaties die werden gemaakt. Vaak werden dingen niet echt verteld, maar gewoon geïmpliceerd. Later kwam ik erachter dat we het verhaal op deze manier lezen omdat de hoofdpersoon het verhaal op deze manier beleefde en het uiteindelijk allemaal prachtig samenkwam.

De sfeer van het boek deed me een beetje denken aan Crimson Peak. Een rijke familie in een groot huis dat begint af te brokkelen. Heerlijk griezelig en perfect voor de herfstmaanden!


Wie ik Gisteren was

Oktoberdots Boeken wrap-up Juli & Augustus Wie Ik Gisteren Was

Dit boek heb ik gewonnen bij Moon Young Adult. Wie Ik Gisteren Was van Pamela Sharon zou niet een boek zijn dat ik zelf snel op zou pakken. Ik lees zelf vaak luchtigere boeken omdat er al zo veel leed in de wereld is, maar ik ben echt heel blij dat het verhaal toch gelezen hebt.

Het is een super origineel verhaal, met een hoofdpersonage met een chronische ziekte, maar ze is zo veel meer dan alleen die ziekte. Ze is een dochter, zus, vriendin en puber die zichzelf helemaal opnieuw moet uitvinden.

Er zitten ook sci-fi elementen in het boek door het spel waar ze zich in verliest. Dat maakt het een super veelzijdig verhaal. Ik vond het idee erg origineel en ik heb nog niet eerder zo’n boek gelezen waarin een spelletje op de telefoon zo’n grote rol speelt en toch ontzettend boeiend blijft!


Waarheid of Leugens 1, 2 & 3

Oktoberdots Boeken wrap-up Juli & Augustus Waarheid of Leugens

De Waarheid of Leugens serie van Ella Miles begon als een spannende serie met een stoer vrouwelijk hoofdpersonage en een maffia-achtige man. In een week tijd heb ik 3 boeken uit deze serie gelezen.

Maar wie boeken vol sex(y) scenes verwacht wordt zwaar teleurgesteld. In de 3 boeken zit bij elkaar opgeteld misschien 1 pagina met steamy scenes. De rest is vooral heel veel “ik wil hem maar ik wil hem niet willen”. Ik bleef hoop houden dat er wat meer spanning op dat gebied kwam, maar helaas bleef dat uit. De enige spanning die er voor mij in deze serie zit is de strijd tussen de hoofdpersonen.

Na boek 3 ben ik dan ook gestopt met lezen en ik ben niet van plan deze serie verder op te pakken. Helaas kan nog steeds niks in dit genre het voor mij tippen aan de Mount-serie van Meghan March.


Monstrous Affections: An Anthology of Beastly Tales

Oktoberdots Boeken wrap-up Juli & Augustus Monstrous Affections

Wat een tegenvaller was dit boek! Normaal ben ik gek op verhalenbundels, dus ik dacht dat Monstrous Affections: An Anthology of Beastly Tales een schot in de roos moest zijn. Er hebben zo veel toffe schrijvers aan meegewerkt.

Helaas waren de verhalen echt niet mijn ding. De meeste verhalen waren gewoon ronduit vreemd en zelfs de verhalen van schrijvers die ik normaal fantastisch vind waren maar redelijk. Geen aanrader dus als je het mij vraagt..


De Gevallen Koning

Moet ik nog veel woorden gebruiken voor dit boek? Als je De Wrede Prins goed vond dan moet je De Gevallen Koning van Holly Black ook gewoon lezen. Wat mij betreft was dit boek NOG beter dan het eerste boek en ik kan niet wachten om boek 3 van de Elfhame serie op te pakken!

Heb je deze serie nog niet gelezen en ben je gek op intriges, stoere vrouwelijke karakters en elven? Dan is dit misschien wel jouw nieuwe favoriet en ik zou hem zeker gaan lezen!


Fright Night

Oktoberdots Boeken wrap-up Juli & Augustus Fright Night

Fright Night van Maren Stoffels is weer een heerlijk verhaal met een echt Fright Night gevoel. Geen gruwelijke horror, maar gewoon een super spannend verhaal. Extra leuk als je als eens naar een Fright Night in een bos bent geweest, ik zag het echt helemaal voor me!

Het is een verhaal met meerdere lagen. Je kijkt met verschillende personages mee en beleeft dingen vanuit hun perspectief. Dat maakt dat sommige dingen ineens heel verrassend blijken te zijn wanneer je het daarna vanuit iemand anders punt bekijkt.

Het boek draait ook om meer dan alleen de Fright Night. Het draait om verliefd zijn, onzekerheden en je thuisvoelen in een nieuwe situatie. Wat mij betreft een dikke aanrader net als Room Service die ik vorig jaar las.


TOTAAL OVERZICHT BOEKEN WRAP-UP Juli & Augustus

In de afgelopen 2 maanden heb ik dus 8 boeken gelezen. Wat prima aansluit bij mijn gemiddelde van 4 boeken per maand. 4 van die boeken kwamen van mijn TBR lijst, 1 heb ik gekregen van een uitgeverij en 3 las ik via Kobo Plus.

Daarnaast heb ik nog wat boeken bij gekocht, namelijk: Fright Night (meteen gelezen), Dark Mind, Water en Kerstmis met een Staartje. Dit laatste bewaar ik uiteraard voor de kerst periode. Maar Dark Mind staat voor komende maand op m’n lijstje en Water van Holly Black moest ik gewoon echt hebben.

Hierdoor staat de teller van ongelezen boeken inmiddels op 25 (of eigenlijk nog minder want ik heb in September al weer 2 boeken van mijn TBR gelezen).

oktoberdots TBR 2021 bloed en beenderen
oktoberdots TBR 2021 cosy crimes

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Boeken wrap-up Juli & Augustus
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.