Boeken wrap-up April - Fantasy boeken - Oktoberdots

Boeken wrap-up April

En toen was April al weer voorbij. Helaas weigert het weer nog steeds om ons een beetje een voorjaars-gevoel te geven. Maar het is wel perfect weer om met een dekentje op de bank een goed boek te lezen. Dat heb ik dan ook gedaan! Mijn boeken wrap-up April bevat 5 boeken.


Ik begin meteen maar met een confession: ik heb mijn boek-buying-ban gebroken! Na het lezen van 1 boek deze maand MOEST ik gewoon de vervolgen ook hebben. Ik had ontzettend veel geluk en vond de uitverkochte special edition bij Libris. Dat was een kans die ik niet kon laten gaan.

Daarnaast heb ik ook nog een boek gewonnen door mee te doen aan de Moon Young Adult Readalong (echt een aanrader overigens). Dus in totaal zijn er 3 boeken bijgekomen deze maand. Ik las er 4 van mijn fysieke TBR en ik las een boek op mijn e-reader. Het totaal is dus nog steeds lager dan vorige maand, jeej!


Top Secret

Oktoberdots Boeken wrap-up April Top Secret

Na een maand met veel fantasy boeken in Maart was ik toe aan iets luchtigs, dus las ik Top Secret van Sarina Bowen en Elle Kennedy op mijn e-reader.

Een lekker luchtig maar toch compleet M/M verhaal met humor en genoeg spanning op meerdere vlakken. Ik heb dit boek binnen 2 dagen uitgelezen en ik vond het een heerlijke manier om mijn leesmaand te beginnen.


The Hate U Give

Oktoberdots Boeken wrap-up April The Hate U Give

Voor de eerste Moon Young Adult Readalong heb ik The Hate U Give (T.H.U.G.) van Angie Thomas gelezen. Dit boek stond al een jaar op de plank, maar ik was een beetje huiverig om het op te pakken. Dus toen dit boek gekozen werd voor de readalong was dat voor mij het perfecte moment om het op te pakken.

En wat een goed boek is dit! Ondanks het ontzettend heftige onderwerp heb ik The Hate U Give toch 5 sterren moeten geven. De manier van schrijven is zo goed en de personages zijn levensecht. Het is wel een boek waarvoor je in de mood moet zijn, want echt ontspannend vond ik het niet.


Enchantée

Oktoberdots Boeken wrap-up April Enchantée

Ik geef het meteen toe, dit boek was een cover-buy! Toen ik Enchantée van Gita Trelease in een Waterstones boekhandel zag liggen in Engeland in 2019 moest ik hem gewoon meenemen.

Het is een magisch & romantisch verhaal over 2 zusjes die zonder ouders opgroeien in de tijd van Marie Antoinette. Toch wist het verhaal me niet helemaal te pakken. Ik vermoed dat dat komt omdat er nog al veel gebeurt op sommige moment, terwijl andere hoofdstukken weer erg langzaam zijn. Daarnaast zijn er heel veel “echte” gebeurtenissen in het boek verwerkt die evenveel aandacht vragen als het magische verhaal. Hierdoor voelt het een beetje rommelig. Geen nieuwe favoriet dus, maar wel een leuk verhaal.


De Wrede Prins

Oktoberdots Boeken wrap-up April De Wrede Prins

Met de release van de Elfhame serie die vorige maand uit kwam werd het hoog tijd om De Wrede Prins van Holly Black eindelijk op te pakken. Want als ik ‘m leuk vond wilde ik heel graag ook de andere 2 limited edition uitgaves kopen. Gelukkig is dat gelukt, want wauw, wat een verhaal!

Meeslepend, magisch, spannend en met plot twists die ik serieus niet zag aankomen. Dit boek heeft mijn hart veroverd en is hard op weg om een van mijn nieuwe favoriete series te worden. Als je houdt van de elfen-wereld, stoere chicks als hoofdpersoon en het koninklijk hof dan is dit echt een aanrader.

Extra info: De boeken zijn op heel veel plaatsen uitverkocht, maar gelukkig zijn ze nog wel verkrijgbaar. Als je op de linkjes hieronder klikt kun je precies zien waar bij jou in de buurt de Elfhame serie nog verkrijgbaar is.

Klik hier voor De Wrede PrinsKlik hier voor De Gevallen KoningKlik hier voor De Verbannen Koningin


Scharlakenrode Magie

Oktoberdots Boeken wrap-up April Scharlakenrode Magie

Dit is boek 2 van de Moon Young Adult Readalong. Toevallig stond ook dit boek in mijn kast te wachten om gelezen te worden. Scharlakenrode Magie van Cassandra Clare is een must-read voor iedereen die gek is op de Schaduwjagers wereld, en dan vooral van Magnus & Alec.

Wat ik tof vond aan dit boek is dat het heel anders voelde dan alle andere Shadowhunters verhalen. Het ging eens niet alleen om demonen verslaan, maar juist om twee van mijn favo karakters die elkaar beter willen leren kennen op de mooiste plekken in Europa. En ben maar niet bang, er is actie genoeg, maar er zijn ook romantische momenten en plaats voor heel veel liefde!


TOTAAL OVERZICHT April BOEKEN WRAP-UP

Eigenlijk heb ik hierboven al verteld hoe het ervoor staat met mijn boeken wrap-up April, 5 boeken gelezen, 4 van mijn TBR en eentje digitaal. Daarnaast heb ik 2 boeken gekocht (deel 2 & 3 van de Elfhame serie) en eentje gewonnen (Wie Ik Gisteren Was), dus de stand staat nu op 24 ongelezen boeken.

Alhoewel ik moet toegeven dat ik na heel wat negatieve reviews eraan denk om Teardrop en Waterfall naar de gratis minibieb hier in de buurt te brengen. Deze boeken staan ook al heel lang op de plank zonder dat ik de behoefte voel ze te lezen. Dus wie weet.

oktoberdots TBR 2021 bloed en beenderen
oktoberdots TBR 2021 cosy crimes

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Boeken wrap-up April
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.