Bloemen kralen armbandje maken - Ketting bloemetjes - Oktoberdots

Bloemen kralen armbandje maken

Wanneer je veel op Instagram of TikTok zit heb je ze vast al voorbij zien komen: kralen armbandjes of kettingen met bloemetjes. Ze zijn weer helemaal terug van weggeweest. Natuurlijk kun je ze online op verschillende plekken kopen, maar hoeveel leuker is met om het zelf te doen. Op die manier kun je precies de kleuren gebruiken die jij wilt. Met mijn uitleg kun jij ook een bloemen kralen armbandje maken voor deze lente!


Voor je gaat beginnen is het handig om er rekening mee te houden dat je deze bloemen kralen armbandjes en kettingen niet op elastiek kunt maken. Je hebt dus naast draad en kralen ook slotjes nodig. Die kun je overal op internet bestellen in verschillende stijlen, dus geen nood. Hieronder vertel ik je wat je nodig hebt.


Dit heb je nodig om een bloemen kralen armbandje of ketting te maken

  • Minstens 3 kleuren kralen: 2 voor de bloemen en 1 voor de tussenruimtes
  • Stevig draad voor sieraden
  • Knijpkralen voor de uiteindes
  • Een slotje en haakje
  • Platbektangetje om de knijpkralen dicht te maken
  • Optioneel: een naald en een kralenbord

Bloemen kralen armbandje maken

Voor je begint is het handig om te weten hoe lang jouw kralen armbandje of ketting met bloemetjes moet worden. Meet hierbij ook de lengte van het slotje mee zodat het niet veel te groot wordt. Knip vervolgens een draad af die ongeveer 2x zo lang is. Je hebt namelijk ruimte nodig om te kunnen knopen en doordat de draad soms terug door de kralen gaat heb je meer nodig dan je denkt.


Begin met een slotje

Knoop het begin van de draad stevig om je slotje heen, je kunt de draad er een paar keer doorheen halen voor je de knoop afmaakt. Rijg vervolgens de knijpkraal aan de draad en knijp deze stevig dicht. Het begin van je armband of ketting is gemaakt.


Rijg de kralen-bloemetjes en tussenruimtes

Bedenk nu hoeveel ruimte je tussen de kralen-bloemen wilt hebben. Ik vind tussen de 3 en 10 kralen een mooie afstand, afhankelijk van de grootte van je kralen natuurlijk.

Rijg de hoeveelheid kralen voor de tussenruimte, in mijn geval 5, aan de draad.

Vervolgens rijg je 4 kralen in de kleur van de bloemblaadjes aan de draad, gevolgd door 1 kraal voor het hart van de bloem. Steek de draad terug door de 1e kraal van de bloemblaadjes zodat je een lus krijgt. Trek deze goed aan zodat de bloem aansluit op de andere kralen.

Hierna rijg je nog eens 3 kralen in de kleur van de bloemblaadjes aan de draad, schuif ook deze weer goed aan. En haal de draad nu door de 4e kraal van de bloemblaadjes die als het goed is bovenop ligt. Trek de draad aan en je eerste bloemetje is gemaakt!

Ga nu door met om en om kralen voor de tussenruimtes en bloemetjes tot je de juiste lengte voor jouw kralenarmband of kralenketting hebt.


Werk je armband of ketting netjes af

Schuif als laatste weer een knijpkraal aan de armband. Knoop het ringetje van de sluiting vast. En trek het koordje terug door de knijpkraal. Knijp deze dicht, knip het touwtje af en je bent klaar met je bloemen kralen armbandje maken!


Je kunt alle bloemetjes dezelfde kleur maken of juist afwisselen tussen verschillende kleuren. Of hou de bloemetjes simpel maar maak toffe combinaties met de tussenruimtes, bijvoorbeeld regenboog kleuren!

Ik zou adviseren om niet zowel de bloemen als de tussenruimtes te veel verschillende kleuren te geven. Dit maakt het geheel rommelig en zorgt ervoor dat de bloemetjes niet zo veel meer opvallen, dat is natuurlijk zonde!


Bloemen kralen armbandje maken

Heb je ook een Bloemen kralen armbandje of ketting gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in het resultaat op Instagram @Oktoberdots! Ik vind het altijd onwijs leuk om te zien wat jullie maken!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Bloemen kralen armbandje maken
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.