Bloederige Halloween Kaarsen - DIY Decoratie - Oktoberdots

Bloederige Halloween Kaarsen

Ik ben gek op makkelijke DIYs. Snel, spectaculair resultaat zonder dat het al te veel tijd kost. Deze bloederige Halloween kaarsen zijn daar een perfect voorbeeld van. Je hebt er weinig voor nodig, het kost weinig tijd en het resultaat is super gaaf!


Dit heb je nodig om bloederige Halloween kaarsen te maken:

  • Witte kaarsen
  • Een rode kaars die door en door rood is
  • Aansteker of lucifers
  • Bakpapier

Zo simpel is het, haha!

Zorg dat je, voor je begint, je tafel beschermt. Ik heb de kaarsen op een snijplank met daaroverheen bakpapier gezet. De snijplank is tegen de hitte van het druipende kaarsvet en door het bakpapier blijven de kaarsen niet plakken.

Steek eerst de witte kaarsen aan zodat er een klein kuiltje bovenin de kaarsen ontstaat.

Laat de kaarsen daarna volledig afkoelen voor je met de rode kaarsen aan de slag gaat.

Steek nu je rode kaars aan en laat de druppels kaarsvet langs de randen van de witte stompkaarsen druipen. In het begin lijken de druppels misschien een beetje roze, maar als je een paar keer rond gaat dan wordt het vanzelf rood. De druppels zoeken namelijk steeds dezelfde weg naar beneden.

Om te zorgen dat het bloederige effect extra lang mooi blijft heb ik ook het kuiltje in het midden bovenop vol laten lopen met rode kaarswax.


Meer dan dat is het niet! Laat je kaars goed afkoelen voor je hem verplaatst en ben voorzichtig met de rode druppels aan de zijkant, deze breken makkelijk af.

Steek de kaarsen aan wanneer je een horror-film gaat kijken of op Halloween avond. Ze zien er super spooky uit, zeker in het donker!

oktoberdots bloederige halloween kaarsen diy

Heb je zelf bloederige Halloween kaarsen gemaakt naar aanleiding van deze blogpost? Stuur me dan alsjeblieft het resultaat! Je kunt een mailtje sturen naar babet@oktoberdots.com of tag me op Instagram: @Oktoberdots

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Bloederige Halloween Kaarsen
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.