Bloederige Chocolademelk - Oktoberdots

Bloederige Chocolademelk

Op de valreep nog een laatste Halloween receptje: Bloederige chocolademelk! Deze chocolademelk is echt heel erg makkelijk te maken, maar heeft wel een gigantische effect door de bloedrode kleur. Perfect voor Halloween dus, ook al is het dit jaar eigenlijk te warm.


Afgelopen weekend deelde ik dit recept al op Instagram. Maar om te zorgen dat je het ook in de toekomst makkelijk terug kunt vinden deel ik het ook nog even hier. Het is niet echt een heel spannend recept, je hebt er niet veel voor nodig. Alleen rode kleurstof is wel echt essentieel. Ik gebruik de Tasty Me kleurstoffen van Xenos. Halloween spikkels van Deleukstetaartenshop.nl en de spin heb ik gemaakt met een mal die ik shopte op Etsy!


Oktoberdots Halloween bloederige chocolademelk recept

Bloederige chocolademelk

Yield: 1
Bereidingstijd: 5 minutes
Total Time: 5 minutes

Ingredients

 • 3 blokjes witte chocolade
 • 1 blokje pure chocolade
 • 300 ml (plantaardige) melk
 • Rode voedselkleurstof
 • Slagroom
 • Spikkels

Instructions

 1. Breek 3 blokjes witte chocolade en 1 blokje pure chocolade af en doe deze in een magnetronbestendige mok of in een steelpannetje.
 2. Doe er een beetje voedselkleurstof bij, je kunt er later altijd nog meer doorheen roeren als je chocomelk niet rood genoeg is.
 3. Vul aan met 300 ml (plantaardige) melk.
 4. Verwarmen in de magnetron: 1 minuut op de hoogste stand, even roeren en daarna verder verwarmen in 20 seconden intervallen. Roer goed tussendoor.
  Verwarmen in de pan: breng al roerend aan de kook, blijf goed roeren zodat de chocolade niet aanbrandt aan de bodem.
 5. Voeg eventueel nog wat extra kleurstof toe als je chocolademelk meer roze is dan rood en roer goed door.
 6. Spuit er een flinke dot slagroom op en versier met spikkels en/of kleine Halloween snoepjes.
 7. Je bloederige chocolademelk is klaar: enjoy!

Zoals je ziet is het heel simpel, maar zo ontzettend leuk om te maken! Een perfect bloederig Halloween drankje waar je met de hele familie van kan genieten. En weet je wat nog leuker is? .. Dit is natuurlijk ook een ideaal Kerst drankje! Gebruik Kerst sprinkles in groen, goud, rood en zilver en je krijgt een magisch kerstdrankje. Ook de Kerst sprinkels shop ik altijd bij deleukstestaartenshop.nl!


Oktoberdots Halloween bloederige chocolademelk recept maken

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Bloederige Chocolademelk
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.
Skip to Recipe