Bier adventskalender - Elke dag in december een biertje - Oktoberdots

Bier adventskalender

Al een jaar of 3 denk ik eraan om eens een bier adventskalender te bestellen. Voor mezelf, maar ook als bedankje voor m’n man die heel wat pakketjes in brievenbussen stopt door het jaar heen. En dit jaar heb ik het eindelijk gewoon maar eens gedaan!


Een van de redenen dat ik zo lang heb getwijfeld is de prijs. Een pakket met 24 speciaalbiertjes is niet goedkoop. En twee bier adventskalenders dus al helemaal niet!

Maar aangezien we de komende tijd ook geen biertjes in het café kunnen drinken, vond ik dat we wel iets lekkers voor thuis verdiend hadden.


Verschillende bier adventskalenders

Er worden elk jaar verschillende adventskalenders met lekkere biertjes uitgebracht. De ene wat specialer, de ander met wat bekendere bieren. En aangezien je vooraf dus niet weet wat je krijgt, is dat nog best wel lastig kiezen!

Ik ben dit jaar gegaan van voor de bier adventskalender van Craft Only. De biertjes klinken lekker gevarieerd, van witbier tot winterbier en van IPA tot stout. Volgens mij moet daar genoeg lekkers tussen zitten.

Bier adventskalender

(De biertjes op de foto naast de adventskalender komen niet uit het pakket, dit moet natuurlijk voor iedereen nog even een verrassing blijven!)

Maar ook de verpakking hielp mee! Aangezien er toch 2 van deze joekels van dozen in de keuken komen te staan, wil ik wel dat ze er een beetje leuk uit zien. Smaken verschillen natuurlijk, maar van deze doos word ik erg vrolijk.

Klik hier om de Craft Only adventskalender te bestellen, kunnen we samen proosten!


Meer aanbieders

Tijdens mijn zoektocht naar een toffe adventskalender met bieren kwam ik verschillende aanbieders tegen. Craft Only zie je hierboven. En hieronder zie je nog 3 aanbieders: BeefWulf, Hopt en Gall&Gall.

De bierkalender van Beerwulf ziet er onwijs gaaf uit, maar op het moment dat ik wilde bestellen was deze helaas uitverkocht.

Klik hier om de Beerwulf Adventskalender te shoppen.

De Hopt bierkalender is heel anders qua stijl. Stoer en grafisch en hij bevat raadsels voor je volgende biertje in plaats van nummer!

Klik hier om de Hopt Adventskalender te shoppen.

De bierkalender van Gall & Gall is de goedkoopste van allemaal. Hier zitten ook wat bekendere biertjes in, populair met een reden.

Klik hier voor de Gall & Gall adventskalender


De bedoeling van al deze bier adventskalenders is dat je elke ochtend een vakje open maakt. Hierin vind je meteen meer informatie over de drinktemperatuur en welke hapjes er eventueel bij passen. Zet je biertje in de koelkast (als dat nodig is) en ’s avonds kun je genieten.

Nu heb je misschien niet elke dag zin in bier, maar dan spaar je de biertjes gewoon op tot het weekend en geniet je dan van een heerlijke proeverij!

Ik kijk in elk geval nu al uit naar de start van december!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Bier adventskalender
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.