• No Products in the Cart

Berry Scary Halloween Cocktail

Oktoberdots Berry Scary Halloween cocktail

Het is oktober!! Tijd voor alles dat met Halloween te maken heeft. Deze Berry Scary Halloween cocktail is een lekker bloederig uitziende cocktail die perfect past bij een avondje Halloween films kijken. Of serveer een grote kan tijdens je Halloween feest.


Zal ik je eens verklappen dat dit al de 4e rode Halloween cocktail is die ik heb gemaakt dit jaar? Maar het is de eerste die daadwerkelijk lekker genoeg was om op mijn blog te mogen. Ik ben zelf namelijk niet zo fan van mierzoete cocktails. En mijn regel is: als ik het niet nog een keer zou willen eten/drinken/maken dan komt het niet op mijn blog!

Geloof me dus als ik zeg dat deze creepy Halloween cocktail echt de moeite waard is. Bramen, appelcider, whiskey en prosecco zijn een fantastische combinatie.

Geen fan van deze combo? Klik dan hier om mijn andere alcoholische drankjes te bekijken.


Oktoberdots Berry Scary Halloween cocktail recept

Berry Scary Halloween Cocktail

Yield: 2
Bereidingstijd: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Ingredients

 • 16 bramen
 • 200 ml appelsap
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 1/4 theelepel kruidnagel
 • 1/4 theelepel piment
 • 1 eetlepel rietsuiker
 • 60 ml whiskey
 • 8 druppels kruidenbitter
 • IJsklontjes
 • Prosecco

Instructions

 1. Meng 200 ml appelsap met 1/2 theelepel kaneel, 1/4 theelepel kruidnagel, 1/4 theelepel piment en 1 eetlepel rietsuiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat inkoken tot je de helft (100 ml) overhoudt.
 2. Plet ondertussen je bramen met een stamper, vijzel of vork zo fijn mogelijk.
 3. Doe de bramen samen met 100 ml appelsap-siroop, 60 ml whiskey, 8 druppels kruidenbitter en een paar ijsklontjes in een cocktailshaker.
 4. Shake tot alles goed koud is.
 5. Verdeel over 2 cocktailglazen en vul de glazen aan met prosecco.
 6. Zo simpel is het, je Berry Scary Halloween Cocktail is klaar!

Halloween cocktailglazen

De glazen op de foto komen van TKmaxx vandaan, zoals heel veel van mijn Halloween items. Helaas kan ik dus geen linkje delen. En ik heb heel hard gezocht, maar ik kon ook nergens glazen vinden die er op leken. Sorry!

Maar gelukkig staat dit bloederige Halloween drankje in elk cocktail-, wijn- of whiskeyglas lekker griezelig. Wil je nog meer Halloween? Maak dan bijvoorbeeld kleine prikkertjes met vleermuizen of schedels om in je drankje te zetten.


Oktoberdots Berry Scary Halloween cocktail recept bramen

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Heb je zelf deze Berry Scary Halloween Cocktail gemaakt naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

7 oktober 2022
11 oktober 2022

RELATED POSTS

Geef een reactie

X
Skip to Recipe