April boeken wrap-up - Fantasy - Thriller - Fairyloot - Oktoberdots

Recepten zijn op dit moment nog niet (goed) zichtbaar op de nieuwe website.
Ik werk er hard aan om ze er weer op te krijgen, bedankt voor je geduld!

April boeken wrap-up

Weer een maand voorbij. In de afgelopen maand heb ik 3 boeken gelezen, niet zo veel, maar een van de boeken was meer dan 800 pagina’s. En ik geef toe dat ik iets vreselijks met dat boek heb gedaan! Ik zal je in dit bericht vertellen over mijn April boeken wrap-up


Om de een of andere reden kan ik niet zoveel lezen als vorig jaar. Ik weet niet waarom, want ik hou nog steeds van de meeste boeken die ik lees. Misschien komt het doordat ik mijn genres meer probeer af te wisselen. Een licht fantasieverhaal leest natuurlijk sneller dan een gecompliceerde thriller. Dus voor mijn April boeken wrap-up las ik slechts 3 boeken.


The Devouring Gray

Ik kocht The Devouring Gray toen we vorig jaar in het VK waren. Ik had nog niet veel boeken met sprayed edges, dus de mooie omslag met roze randen viel me meteen op. En toen ik las dat dit boek perfect was voor fans van Stranger Things en The Raven Boys, wist ik dat ik het moest hebben.

Waar gaat het over: Violet Saunders is verhuist vanuit de stad en is bang dat ze er niet tussen gaat passen op haar nieuwe school in Four Paths, een stad die bijna begraven ligt in de bossen van het landelijke New York. Omdat ze afstamt van een van de oprichters van de stad, behandelen haar nieuwe buren haar met afstandelijk respect en iets heel dat veel lijkt op angst. Als ze de nakomelingen van de andere oprichters ontmoet, begint ze zich af te vragen of de mensen uit Four Paths misschien wel terecht bang zijn.

Dit boek was GEWELDIG! Het verhaal was super origineel en de setting ook. Ik hield van de personages in dit boek en de manier waarop ze met hun (gebrek aan) krachten omgingen. Het boek had een hoog tempo dat ervoor zorgde dat ik wilde weten wat er daarna gebeurde zonder zo vol met gebeurtenissen te zijn dat er geen tijd is om adem te halen. Het was een heel spannend verhaal, zonder uitputtend te zijn. Ik kan niet wachten tot het vervolg The Deck of Omens arriveert!

Klik hier om “The Devouring Gray” te bestellen


Books I've read in April

The Shadows Between Us

Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man een Fairyloot Box en dit was het boek dat erin zat. Het thema was “Rulebreakers” en The Shadows Between Us zit er absoluut vol mee!

Waar gaat het over: Alessandra is het zat om over het hoofd gezien te worden, maar ze heeft een plan om aan de macht te komen:

1) Win de liefde van de Shadow King.
2) Trouw met hem.
3) Dood hem en neem zijn koninkrijk voor haarzelf.

Niemand kent de omvang van de macht van de pas gekroonde Shadow King. Sommigen zeggen dat hij de schaduwen die om hem heen wervelen kan bevelen. Anderen zeggen dat ze met hem praten en de gedachten van zijn vijanden fluisteren. Hoe dan ook, Alessandra weet wat ze verdient, en ze zal er alles aan doen om het te krijgen.

Dit verhaal gaat NIET over een meisje dat probeert een man haar te laten opmerken, verliefd te worden en nog lang en gelukkig te leven. De hoofdpersoon van dit boek, Alessandra, is een meedogenloze vrouw die weet wat ze wil en ze zal voor niets stoppen om het te pakken te krijgen. Maar haar tegenstander, de Shadow King, is ook niet dom of naïef. Toen ik begon met lezen, dacht ik dat ik precies wist waar het verhaal naartoe ging, maar alle wendingen onderweg zorgden voor een geweldige leeservaring!

Klik hier om “The Shadows Between Us” te kopen


Schone Slaapsters

SLEEPING BEAUTIES

Ik heb iets vreselijks met dit boek gedaan. Ik kan eigenlijk nog steeds niet geloven dat ik het gedaan heb. Maar dit boek was zo groot en zo zwaar dat mijn handen erg pijn deden na het lezen (ik heb een stom ding met druk op mijn huid, dus daarom). Maar ik wilde het echt lezen, dus … ik heb het boek doormidden gesneden. Niet boos zijn! Nu heb ik er tenminste van kunnen genieten haha.

Waar gaat het over: Over de hele wereld gebeurt er iets met vrouwen als ze in slaap vallen; ze worden omhuld met een coconachtig laagje. Als iemand de cocon probeert te verwijderen, worden de vrouwen wild en ontzettend gewelddadig …

De in de steek gelaten mannen vechten met elkaar, terwijl de overgebleven vrouwen gewoon vechten om wakker te blijven.

Hoewel ik normaal echt geniet van de boeken van Stephen King, kostte deze echt wat tijd om erin te komen. Een van mijn grootste problemen was het enorme aantal personages dat alleen al op de eerste paar pagina’s wordt geintroduceerd. Je leest het verhaal vanuit het standpunt van een tiental mensen. En al die mensen hebben namen, achternamen en bijnamen die ze gebruiken, wat het soms erg verwarrend maakt. Het verhaal zelf is best interessant, maar ik ben er niet helemaal in geïnvesteerd zoals bij sommige boeken. Het einde was ook niet zo spectaculair, dus ik voel me een stuk minder slechter over het doormidden snijden van dit boek haha.

Klik hier om “Schone Slaapsters” te bestellen


Deze blogpost bevat affiliate links, klik hier om te lezen wat dat inhoudt.


Dus dit was mijn April boeken wrap-up! Welke boeken heb je vorige maand gelezen? Heb je nog aanbevelingen voor me? Laat het me weten onder deze blogpost zodat ik wat nieuwe boeken aan mijn Goodreads account!

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

April boeken wrap-up
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.