• No Products in the Cart

Appel & Kaneel cake

Oktoberdots appel & kaneel cake

Zin om iets lekkers te bakken zonder al te veel moeite deze herfst? Dan is deze appel & kaneel cake perfect. Niet te veel poespas, maar wel een onwijs lekker resultaat. Lees snel verder om te zien hoe je deze herfstcake maakt.


Soms wil je gewoon iets makkelijks maar wel lekkers maken. Niet te veel gekkigheid, gewoon een heerlijke plak herfstige cake voor bij de koffie of thee. Deze cake met appel en kaneel is daar ideaal voor. Vooral als ie nog een beetje warm uit te oven is zorgt de cake voor een echt herfstgevoel.


Oktoberdots appel & kaneel cake

Appel & Kaneel cake

Yield: 12
Prep Time: 20 minutes
Cook Time: 1 hour 5 minutes
Total Time: 1 hour 25 minutes

Ingredients

 • 200 g zelfrijzend bakmeel
 • 200 g boter
 • 4 eieren
 • 200 g suiker
 • 3 medium appels
 • 2 theelepels kaneelpoeder
 • Snufje zout

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 160 °C en vet een cake bakblik goed in met boter.
 2. Mix de 200 gram boter, 200 gram suiker en een mespuntje zout tot een romig mengsel.
 3. Voeg nu één voor één de 4 eieren toe en mix tot een glad mengsel hebt. Vervolgens voeg je 200 gram zelfrijzend bakmeel toe, mix dit tot je een glad beslag hebt.
 4. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in kleine blokjes. Voeg de appelblokjes samen met 2 theelepels kaneel (of zo veel als je zelf lekker vindt) toe aan het beslag en roer goed door.
 5. Giet het appel-kaneel beslag in de ingevette bakvorm en bak de cake ongeveer 65 minuten in de voorverwarmde oven. Om te checken of de cake al gaar is kun je er een satéprikker in prikken, wanneer deze er schoon uit komt is je cake klaar.

Deze cake is super lekker, maar het allerlekkerste wanneer hij echt nét uit te oven komt en nog lekker warm is (wel een beetje laten afkoelen natuurlijk). Een flinke pot “herfst storm” thee erbij en het is op en top najaar.

Extra tip! Met dit recept kun je ook 12 cupcakes maken. Bak deze ongeveer 30 minuten in de oven, ook hier weer even goed checken of ze gaar zijn.


Heb je zelf een heerlijke appel & kaneel cake gemaakt naar aanleiding van mijn blog? Tag me dan alsjeblieft in je foto’s op Instagram @Oktoberdots, ik vind het altijd zo tof om te zien wanneer je iets maakt van mijn blog!

25 september 2020
27 september 2020

RELATED POSTS

Geef een reactie

Skip to Recipe