Antieke bijzettafel make-over - DIY - Painting - Oktoberdots

Antieke bijzettafel make-over

Afgelopen week vond ik dit superleuke bijzettafeltje in een kringloopwinkel vlakbij mijn werk. Ik ben al een tijdje op zoek naar een kleine tafel met een onderste plank om mijn tijdschriften en boeken op te leggen en hoewel deze tafel absoluut wat liefde nodig had, was hij gewoon perfect. Daarom ben ik begonnen met deze antieke bijzettafel make-over.


Ik moet zeggen dat het er op de foto’s best goed uitziet haha, maar in het echt was het veel erger. Chips van de lak, diepe krassen en veel vlekken. De verf was erg dof en de onderkant van de poten waren allemaal splinterig.


Antieke bijzettafel make-over voor


Zo zag de tafel eruit toen ik hem kocht. Zoals ik al zei, het ziet er op de foto’s eigenlijk best goed uit. Je kunt zien hoe slecht de onderkant van de poten is, ik denk dat het een tijdje in een schuur of iets dergelijks heeft gestaan. Dat blijkt ook uit de hoeveelheid dode spinnen en spinnenwebben in de la en op de bodem.

Het handvat was bijna los en erg roestig. En ik denk niet dat de binnenkant van de lade ooit is geverfd of schoongemaakt. Dus begon ik met het grondig schuren. De stukken die ik houtkleurig wilde houden heb ik helemaal geschuurd tot ik kaal hout over had, de stukken die ik zwart wilde schilderen heb ik gewoon grof geschuurd.In eerste instantie wilde ik het blad, de lade en de onderste plank zwart schilderen en de tafelpoten enz. zwart voor deze antieke bijzettafel-makeover. Maar de poten waren in zo’n slechte staat dat ik besloot hem te verwisselen en de poten zwart te maken en de rest houtkleurig.


het resultaat

En dit is het resultaat! Ik houd er echt van! Zoals je misschien opmerkt hebben we de tafel wat lager gemaakt. De onderste delen van de poten waren niet meer te redden en naast de bank stond hij toch iets te hoog.Ik heb niet alle vlekken eruit gekregen, ik denk dat ze door en door gaan, maar dat vind ik eigenlijk niet erg. Door de vlekken lijkt het alsof het nog steeds oud is en dat vind ik leuk.

Heb je ooit een make-over op een meubel gedaan?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

Antieke bijzettafel make-over
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.