2022 Reading Challenge TBR - Bookstagram - Oktoberdots

2022 Reading Challenge

Vorig jaar was mijn doel om zo veel mogelijk boeken van mijn fysieke TBR (to be read) stapel te lezen. Boeken die al een hele tijd op de plank stonden, maar die ik nog steeds niet gelezen had. Dat is behoorlijk goed gelukt, van de 35 boeken bleven er 8 ongelezen staan. Er kwamen ook behoorlijk wat boeken bij, en daarvan zijn er nu nog 10 ongelezen. Om te zorgen dat ik dit jaar nog meer eigen boeken lees heb ik een 2022 Reading Challenge bedacht!


Voor 2022 heb ik een lijst gemaakt van 12 (Instagram) challenges. Eentje voor elke maand als je wilt, maar je kunt ze ook gewoon direct na elkaar doen. Het leukste is wel om deze 2022 reading challenge op volgorde te doen, zo kun je niet te kieskeurig zijn en lees je eindelijk eens die boeken die al zo lang staan te wachten!

Zoals gezegd bestaat deze challenge uit 12 punten om je TBR te verkleinen! Bij elk punt staat een omschrijving van een boek, kies een boek uit dat het beste past bij deze omschrijving en lees deze, niet lastig toch?


2022 Reading Challenge

Dit zijn de challenges die ik heb bedacht:

 • Oldest book on your TBR: Het boek dat het langste op je plank staat of dat het langst geleden is gepubliceerd
 • Book with a blue/purple cover: Een boek met een blauwe en/of paarse cover
 • Book with most pages: Het boek met de meeste pagina’s
 • Next book of a series you started: Het vervolg-boek van een serie waar je in begonnen bent
 • One with flowers/animals: Een boek met bloemen en/of dieren op de cover
 • Smallest book: Je kleinste boek, dit kan qua hoogte of dikte zijn, wat jij wilt
 • Something with magic: Een boek met magie in de breedste zin van het woord
 • Cover with the most colours: Het meest kleurrijke boek op jouw plank
 • One you got as a gift: Een boek dat je cadeau/gratis hebt gekregen
 • Most creepy book: Voor de 10e maand (Oktober) kies je het meest griezelig boek
 • The prettiest cover: Welke cover vind jij het mooist? Kies dat boek.
 • Sequel coming out next year: En als laatste een boek waar volgend jaar het vervolg van uit komt!

Bookstagram Challenge 2022

Heb je een Instagram account? Dan kun je de challenge hierboven in je stories delen. Vervolgens deel je elke maand (of elke keer dat de een challenge doet) de afbeelding die daarbij hoort. Voor elk van de 12 punten is er een afbeelding. Download de afbeelding, deel deze in je Insta stories, plak de afbeelding van het boek dat jij nu leest erin. Deel daarna ook de lege template zodat andere mensen mee kunnen doen!

Ik vind het natuurlijk super leuk als je mij tagt op Instagram: @oktoberdots, maar dat hoeft natuurlijk niet! De bedoeling is om eigenlijk eens een deuk in die TBR stapel te krijgen!

Doe jij mee met lees-challenges dit jaar?

OKTOBERDOTS MADE ME DO IT

Ben jij zelf aan de slag gegaan naar aanleiding van mijn blogpost en deel je het resultaat op Instagram of Tiktok? Tag me dan vooral in je post of story (@Oktoberdots op Insta & @Oktoberdotss op TikTok). En gebruik: #oktoberdotsmademedoit zodat ik jouw creaties in mijn stories kan delen!

Geef een reactie

2022 Reading Challenge
Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren en bijvoorbeeld je winkelwagentje te onthouden. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je afmelden als je dat wenst. Privacy Policy.